Parchetul Militar îl anchetează pe prim-adjunctul IGSU: Şi-a pus şoferul să îşi asume accidentul său

Autor: Laura Buciu Postat la 17 octombrie 2022 51 afişări

Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel Bucureşti îl anchetează pe prim-adjunctul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), generalul Cristian Radu, pentru că şi-ar fi pus şoferul să îşi asume, în locul său, un accident rutier petrecut înainte de avansarea în grad.

Parchetul Militar îl anchetează pe prim-adjunctul IGSU: Şi-a pus şoferul să îşi asume accidentul său

IGSU a transmis un punct de vedere cu privire la informaţiile apărute într-o anchetă jurnalistică, potrivit cărora generalul Cristian Radu este cercetat penal pentru că şi-a pus şoferul să-şi asume, în locul lui, un accident care a avut loc pe şoseaua Mihai Bravu, din Capitală.

„Instituţia noastră a fost solicitată, în luna iunie a.c., de către Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel Bucureşti, prin punerea la dispoziţie a unor înscrisuri şi citarea unor angajaţi ai IGSU, destinate verificării aspectelor care fac obiectul unui dosar penal. Pentru derularea în cele mai bune condiţii a anchetei penale, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă manifestă întreaga deschidere şi disponibilitate la colaborare în raport structurile abilitate, prin transmiterea tuturor informaţiilor necesare pe timpul desfăşurării cercetărilor. În funcţie de concluziile anchetei, instituţia noastră va dispune măsurile legale care se vor impune”, transmite, luni, IGSU.

În ceea ce priveşte derularea unei anchete interne, IGSU precizează că, în conformitate cu procedurile specifice aplicabile unor astfel de situaţii, aceasta se suspendă de drept, odată cu deschiderea unei anchete penale.

„După finalizarea cercetărilor efectuate de către Parchetul Militar, vom putea pune la dispoziţia opinie publice orice informaţie cu referire la acest caz”, potrivit IGSU.

În ancheta publicată luni de ziarul Libertatea este transcrisă o declaraţie a şoferului, din interceptările aflate la dosarul 83/P/2022: „Am avut accident cu el, a condus el, a vrut el să conducă şi era şi beat… Şi am luat răspunderea mea, că pe 8 noiembrie a făcut şi pe 1 trebuia să fie general şi am luat răspunderea mea, că altfel nu-l făcea general”.

Potrivit ordonanţei întocmite de procurorul de caz, „folosindu-se de autoritatea funcţiei deţinute, Radu Cristian a acţionat pentru declararea necorespunzătoare a împrejurărilor în care s-ar fi produs accidentul rutier”. Înainte de a merge la spital, Cristian Radu şi şoferul său, au mutat maşina avariată de pe linia de tramvai. La scurt timp, din dispoziţia lui Radu, maşina a fost transportată la baza de reparaţii a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) din bulevardul Timişoara.

La 18 zile de la accident, cu ocazia zilei naţionale, pe 1 Decembrie 2021, Cristian Radu a fost înaintat de către Klaus Iohannis în gradul de general de brigadă cu o stea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
militar,
cristian radu,
igsu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.