Parchetul cere arestarea lui Bercea Mondial pentru o frauda de 1,3 milioane euro

Postat la 12 august 2011 12 afişări

Parchetul cere instantei emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru interlopul Bercea Mondial, sub acuzatiile de evaziune si spalare de bani, dupa ce aceasta a oferit bani cu dobanda, desi societatile sale nu derulau tranzactii, astfel ca nu poate justifica 1,3 milioane de euro.

Procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova au inaintat, la data de 12 august 2011, instantei de judecata propunerea de arestare preventiva a lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru evaziune fiscala, spalare de bani in forma continuata si inselaciune savarsita prin mijloace frauduloase.

Probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, a relevat faptul ca inculpatul Anghel Sandu a acordat, sub forma de avans (marfa si imprumuturi financiare), suma de 5.080.359,1 lei (peste 1.000.000 de euro), in conditiile in care intre societati nu s-au derulat tranzactii comerciale. Totodata, a ridicat din conturile societatilor administrate in baza unor documente fictive suma de 1.840.000,40 lei reprezentand salarii, sume pe care le-a introdus in circuitul financiar al societatilor sale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parchet,
Bercea Mondial,
bani,
acuzare
/actualitate/parchetul-cere-arestarea-lui-bercea-mondial-pentru-o-frauda-de-1-3-milioane-euro-8609094
8609094
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.