Paradis pentru turişti, coşmar pentru oamenii de afaceri. Locul unde cu siguranţă nu vrei să îţi deschizi un business: Peste 150 de oameni de afaceri au fost omorâţi în ultimii doi ani

Postat la 23 iulie 2017 1123 afişări

Oraşul Acapulco din Mexic a fost luat cu asalt de găşti violente de interlopi. Proprietarii care refuză să plătească sume de bani către mercenari devin victime ale acestora. În ultimii doi ani, 150 de patroni au fost omorâţi şi aproximativ 2000 de afaceri locale au fost închise, potrivit Financial Times.

Paradis pentru turişti, coşmar pentru oamenii de afaceri. Locul unde cu siguranţă nu vrei să îţi deschizi un business: Peste 150 de oameni de afaceri au fost omorâţi în ultimii doi ani

Proprietarul unui resort din Acapulco a declarat, pentru Financial Times, că i-a fost cerută suma de 2000 de dolari pe lună pentru a rămâne în siguranţă. Acesta a povestit că cea mai mare greşeală a fost faptul că a raportat situaţia autorităţilor.

„Nu mai căuta intermediari. Doar plăteşte ce ai de plătit”, este mesajul pe care l-a primit proprietarul.

Pentru a sublinia mesajul, un mercenar i-a împuşcat pe ambii bodyguarzi neînarmaţi ai proprietarului. Aceştia au supravieţuit dar localnicii spun că refuzul de a plăti este de cele mai multe ori fatal.

Acestea nu sunt singurele evenimente violente, din oraşul Acapulco, care s-au avut desfăşurat recent. O revoltă a prizonierilor dintr-o închisoare, din oraşul mexican, s-a soldat cu 28 de persoane decedate, unele victime fiind decapitate.

Conform statisticilor interne din Mexic, ţara a înregistrat, în primele cinci luni ale anului 2017, un număr de 11.155 de crime ceea ce duce la un raport de 74 de crime pe zi, cu 31% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.