Papa se roagă pentru "darul păcii" în 2013

Postat la 01 ianuarie 2013 15 afişări

Papa Benedict al XVI-lea s-a rugat pentru pace în lume şi a condamnat inegalităţile dintre bogaţi şi săraci, precum şi "capitalismul financiar nereglementat", marţi, în cadrul slujbei de Anul Nou din Bazilica Sfântul Petru din Roma.

Papa a vorbit despre "focare de tensiune şi confruntări provocate de inegalităţile tot mai mari dintre bogaţi şi săraci şi de predominanţa mentalităţii egoiste şi a individualismului, care este tot o manifestare a capitalismului financiar nereglementat". Benedict al XVI-lea a adăugat că umanitate are o "vocaţie înnăscută pentru pace" şi s-a rugat pentru "darul păcii" în acest an, citând un pasaj din Biblie: "Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema".

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
papa,
Papa Benedict al XVI-lea,
rugaciune,
pace
/actualitate/papa-se-roaga-pentru-darul-pacii-in-2013-10420571
10420571
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.