Papa Francisc, la Strasbourg pentru a vizita instituţiile europene

Autor: Ioana Bojan Postat la 25 noiembrie 2014 39 afişări

Papa Francisc a ajuns marţi dimineaţă la Strasbourg, pentru a efectua o vizită la Parlamentul European, apoi la Consiliul Europei.

Suveranul Pontif urmează să pronunţe câte un discurs solemn în faţa celor două instituţii, în cadrul acestei vizite de patru ore, cea mai scurtă efectuată vreodată de un Papă în străinătate.

Vizita, în cursul căreia Papa ar urma să ceară Europei să îşi consolideze poziţia în faţa crizei şi a viziunilor naţionaliste, nu include nici o baie de mulţime sau ieşiri în public, spre dezamăgirea credincioşilor locali.

Aceştia vor putea însă urmări vizita Papei pe două ecrane gigantice instalate în catedrala din Strasbourg. Un spaţiu securizat a fost de asemenea amenajat în faţa Consiliului Europei, de unde aproximativ 2.500 de persoane îl vor putea vedea pe Suveranul Pontif.

Ultima vizită a unui Papă în aceste instituţii datează din 1988 şi a fost făcută de Ioan Paul al II-lea cu puţin timp înainte de căderea Zidului Berlinului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UE,
PAPA,
COE
/actualitate/papa-francisc-la-strasbourg-pentru-a-vizita-institutiile-europene-13636931
13636931
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.