Papa Francisc: ''Este unul dintre cele mai înfricoşătoare locuri de pe planetă''

Postat la 30 iulie 2016 940 afişări

Papa Francisc: ''Este unul dintre cele mai înfricoşătoare locuri de pe planetă''

Papa Francisc a făcut o vizită istorică vineri la Auschwitz-Birkenau, fostul lagăr de concentrare nazist,unde s-a rugat în tăcere pentru cei mai mult de 1 milion de oameni care au murit în cel de-al Doilea Război Mondial.

Preşedintele Congresului Evreiesc Mondial a elogiat vizita suveranului pontif.

Papa Francisc s-a plimbat singur şi în tăcere pe pământul fostului lagărul de concentrare şi exterminare nazist.

De asemenea, Papa Francisc s-a întâlnit cu supravieţuitori înaintaţi în vârstă ai lagărului de concentrare, sărutându-i pe obraji şi vorbindu-le blajin. Suvernul Pontif se afla în cea de-a treia zi a unei vizite oficiale în Polonia, ce marchează 1,050 de ani de la creştinarea polonezilor. Vizita va dura cinci zile.

Francisc a devenit cel de-al treilea suveran pontif care a păşit dincolo de porţile principale de la Auschwitz, pe sub descrierea infamă "Arbeit Macht Frei" ("Munca te eliberează").

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.