Papa Francisc condamnă violenţa de la alegerile din Ecuador

Autor: Petru Mazilu Postat la 12 august 2023 27 afişări

Papa Francisc a condamnat violenţa de pe scena politică din Ecuador. Francisc a cerut părţilor să înceteze agresiunile, potrivit Reuters.

Papa Francisc a condamnat asasinarea candidatului prezidenţial Fernando Villavicencio şi a făcut apel la încetarea violenţelor politice din ţara sud-americană.

„În faţa suferinţei provocate de violenţele nejustificate, pe care le condamnă fără rezerve, Sanctitatea Sa face apel la toţi cetăţenii şi la toate forţele politice să se unească într-un efort comun pentru pace", a declarat Vaticanul într-o telegramă de condoleanţe trimisă arhiepiscopului Alfredo José Espinoza Mateus din Quito.

Villavicencio, fost deputat şi jurnalist anticorupţie, a fost împuşcat în timp ce pleca de la un eveniment de campanie miercuri, cu mai puţin de două săptămâni înainte de alegerile din 20 august.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
papa,
ecuador,
violenţă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.