Panică pe Internet: O tehnologie cu probleme de securitate pune în pericol mii de site-uri web

Postat la 09 aprilie 2014 55 afişări

Descoperirea unei defecţiun semnificative în OpenSSL, o tehnologie care a fost creată pentru a oferi protecţie suplimentară pentru mii de pagini web, a provocat panică în lumea Internetului, experţii avertizând că implicaţiile pericolului sunt imense.

Panică pe Internet: O tehnologie cu probleme de securitate pune în pericol mii de site-uri web

 OpenSSL este o tehnologie de criptare a informaţiei în internet folosită pentru 66 la sută dintre serverele de pe Internet, iar experţii au descoperit un punct vulnerabil major - denumit "Heartbleed Bug" - în ultimele versiuni ale acestui software, scrie Los Angeles Times.

Acest bug permite citirea memoriei serverului, inclusiv cheia privată de criptare (dacă este gasită), ceea ce poate duce la compromiterea completă a traficului criptat.

"Pericolul este imens. Consecinţele sunt încă îngrijorătoare. Am denumit acest moment ca pe unul "Mad Max". Este un pic de anarhie acum", a declarat Kevin Bocek, vicepreşedinte pe probleme de securitate în cadrul companiei Venafi.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/panica-pe-internet-o-tehnologie-cu-probleme-de-securitate-pune-in-pericol-mii-de-site-uri-web-12437130
12437130
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.