Premieră la nivel mondial: cercetătorii britanici au regenerat un organ aflat în interiorul unui organism viu

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 08 aprilie 2014 177 afişări

Un grup de oameni de ştiinţă din Marea Britanie a reuşit, în premieră absolută, să folosească medicina regenerativă pentru a reda funcţiile unui organ bolnav într-un animal viu.

Premieră la nivel mondial: cercetătorii britanici au regenerat un organ aflat în interiorul unui organism viu

Ei au reuşit să reconstruiască într-un şoarece viu timusul, un organ aflat în faţa inimii, prin reactivarea unui mecanism natural care se închide odată cu creşterea în vârstă, relatează Business Insider. "Acţionând asupra unei singure proteine, am reuşit să inversăm procesul de îmbătrânire aproape complet", a declarat Clare Blackburn, membră a Consiliului de Cercetări Medicale Edinburgh.

Succesul cercetătorilor de la Universitatea din Edinburgh poate însemna începutul unui nou curent în medicină. Timusul este primul organ care este afectat de creşterea în vârstă, iar micşorarea acestuia reprezintă principala cauză pentru scăderea imunităţii.

Medicina regenerativă este o arie de cercetare în creştere, având ca principal obiect de studiu celulele stem.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/premiera-la-nivel-mondial-cercetatorii-britanici-au-regenerat-un-organ-aflat-in-interiorul-unui-organism-viu-12430086
12430086
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.