Financial Times: Investitorii se aventurează dincolo de siguranţa Poloniei şi Cehiei, către România şi Ungaria

Postat la 08 aprilie 2014 46 afişări

Fluxurile de capital din Europa Centrală şi de Est au început să pătrundă dincolo de siguranţa şi stabilitatea Poloniei şi Cehiei, investitorii predispuşi la risc manifestând un interes mai ridicat pentru pieţe precum România şi Ungaria, neglijate până acum.

Financial Times: Investitorii se aventurează dincolo de siguranţa Poloniei şi Cehiei, către România şi Ungaria

 Pentru fondul Globalworth, care pregăteşte finanţare de 200 milioane euro pentru investiţii în România, intrarea investitorilor pe piaţa românească ar putea pune capăt unei perioade în care concurenţa a fost modestă, potrivit Financial Times.

"În prezent este ceva mai puţină concurenţă pentru afacerile de care suntem interesaţi. Toată lumea se uită la Polonia şi asta nu este rău pentru noi, deoarece putem ţinti active la preţuri atractive. Însă dacă este să credem în ciclicitatea pieţei şi a fluxurilor globale de capital, randamentele de la Varşovia şi Praga vor scădea la un nivel atât de scăzut, încât investitorii se vor reorienta către pieţele noastre", a declarat pentru Financial Times directorul general adjunct al Globalworth, Dimitris Raptis.

Cea mai mare parte din activele Globalworth sunt concentrate în Bucureşti. Globalworth deţine clădirile de birouri BOB, BOC, Tower Center International, City Offices, precum şi proiectele Herăstrău One, Bucharest One şi complexul de locuinţe Upground. Valoarea de piaţă a acestor proiecte era estimată în decembrie la 488 de milioane de euro.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/financial-times-investitorii-se-aventureaza-dincolo-de-siguranta-poloniei-si-cehiei-catre-romania-si-ungaria-12428143
12428143
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.