Directorul Azomureş: Guvernul să subvenţioneze marii consumatori de gaz, altfel ne închidem

Postat la 07 aprilie 2014 37 afişări

Directorul combinatului Azomureş din Târgu Mureş, Mihai Aniţei, spune că Guvernul trebuie să facă demersuri pe lângă CE pentru subvenţionarea indirectă a marilor consumatori de gaz pentru că altfel aceştia nu vor face faţă preţurilor impuse la gaz de către producători şi se vor închide.

Directorul Azomureş: Guvernul să subvenţioneze marii consumatori de gaz, altfel ne închidem

 La şedinţa Comisiei de dialog social convocată pentru luni la Prefectura Mureş de către sindicaliştii din Azomureş, directorul combinatului, Mihai Aniţei, a spus că unitatea se confruntă cu o situaţie "dramatică" în urma liberalizării preţului pe piaţa gazului metan, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Aniţei, încă nu există un preţ de referinţă pentru o piaţă liberă sau mecanismele acesteia, iar în aceste condiţii reprezentanţii industriilor care folosesc gazul metan ca materie primă stau în faţa producătorului şi nu pot negocia.

"Dacă Guvernul nu clarifică situaţia, noi în două săptămâni trebuie să închidem combinatul şi să anulăm investiţiile, că nu mai suntem sustenabili”, a spus Aniţei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/directorul-azomures-guvernul-sa-subventioneze-marii-consumatori-de-gaz-altfel-ne-inchidem-12421588
12421588
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.