Primele cinci corporaţii din America au mai mulţi bani decât toată zona Euro

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 08 aprilie 2014 234 afişări

Rezervele de numerar ale Apple, Microsoft, Google, Verizon şi Pfizer ajung, combinate, la peste 400 de miliarde de dolari, în creştere cu 16,4% faţă de 2012. Acest lucru înseamnă că primele cinci companii din SUA au rezerve mai mari decât întreaga zonă Euro, care deţine 221 de miliarde.

Rezervele de numerar ale unor corporaţii depăşesc cu mult pe cele ale unor state, cel mai bun exemplu fiind Apple, care deţine 159 miliarde de dolari. În comparaţie, statul cu cele mai mari rezerve de numerar este Malaezia, cu 130 miliarde de dolari. Statele Unite deţin 48 de miliarde, cu doar trei miliarde mai multe decât România, relatează Business Insider.

"Într-o lume cu tot mai multe necunoscute, un lucru este sigur: cele mai multe corporaţii americane au sume mari la îndemână", a spus Joseph Quinlan, de la U.S. Trust. Conform agenţiei Moody's, firmele americane deţineau la sfârşitul anului 2013 aproape 1,6 trilioane de dolari, în creştere cu 12% faţă de anul precedent. Faţă de anul 2008, însă, suma este aproape dublă, fapt care arată că acele companii care au ştiut să gestioneze corect perioada de criză au avut mult de câştigat.

Mai precis, cele 1,6 trilioane reprezintă mai mult decât rezervele valutare ale Japoniei, a doua cea mai bogată ţară din lume. Corporaţiile americane sunt depăşite doar de China, cu rezerve valutare de 4 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/primele-cinci-corporatii-din-america-au-mai-multi-bani-decat-toata-zona-euro-12428586
12428586
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.