Panică în Irak: jihadiştii din SIIL ordonă mutilarea genitală a femeilor

Postat la 25 iulie 2014 93 afişări

Panică în Irak: jihadiştii din SIIL ordonă mutilarea genitală a femeilor

Gruparea jihadistă SIIL, care a ocupat mai multe zone din Irak, a emis un decret prin care impune mutilarea organelor genitale, la femeile cu vârste cuprinse între 11 şi 46 de ani, anunţă Jacqueline Badcock, un înalt oficial al ONU.

Procedura implică o intervenţie chirurgicală prin care este eliminat clitorisul, pentru ca femeile să nu simtă plăcere în timpul actului sexual. ONU a adoptat în decembrie 2012 o rezoluţie prin care cere tuturor statelor din lume să interzică această procedură considerată barbară şi inumană.

Mutilarea organelor genitale este deosebit de dureroasă şi generează numeroase riscuri la adresa sănătăţii unei femei, de la hemoragie intensă, probleme la urinare, septicemie, infertilitate, mortalitate infantilă ridicată la naşteri, până la decesul persoanei.

Citeşte pe adevarul.ro unde este aplicată această procedură barbară şi câte femei sunt afectate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/panica-in-irak-jihadistii-din-siil-ordona-mutilarea-genitala-a-femeilor-12976302
12976302
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.