Panasonic înregistrează cea mai mare creştere a profitului din ultimii patruzeci de ani

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 05 februarie 2014 64 afişări

Cel mai mare producător japonez de produse electronice a obţinut în trimestrul trei al anului trecut un profit cu 68% mai mare decât estimările analiştilor. Aceasta reprezintă cea mai mare creştere a profitului înregistrată de Panasonic în ultimii 40 de ani şi a avut ca urmare creşterea preţului acţiunilor cu 19%, relatează sfgate.com.

Panasonic înregistrează cea mai mare creştere a profitului din ultimii patruzeci de ani

Venitul net al companiei a fost de 730 milioane dolari în condiţiile în care analiştii estimaseră suma la 440 milioane dolari. Aflat în cel de-al doilea an al mandatului său, Preşedintele Kazuhiro Tsuga a început orientarea către produse destinate caselor şi maşinilor pentru a accelera revenirea companiei, după ce gigantul japonez a înregistrat ani consecutivi cu pierderi.

Atât unitatea de producţie pentru baterii (furnizate către companii auto precum Toyota) cât şi cea pentru aparatură audio-video au trecut pe profit, iar conducerea Panasonic a anunţat că va continua restructurările , respectând planul de a elimina diviziile neprofitabile până în martie 2016.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/panasonic-inregistreaza-cea-mai-mare-crestere-a-profitului-din-ultimii-patruzeci-de-ani-12025261
12025261
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.