Pagubele colosale în urma invaziei ruseşti: Ucraina estimează că daunele provocate de bombardamentele ruse sunt de peste 564 de miliarde de dolari

Autor: Mediafax Postat la 28 martie 2022 39 afişări

Pagubele colosale în urma invaziei ruseşti: Ucraina estimează că daunele provocate de bombardamentele ruse sunt de peste 564 de miliarde de dolari

Ucraina a înregistrat, până în prezent, daune materiale estimate a fi la nivelul de 564,9 miliarde de dolari, din cauza invaziei militare ruse, conform estimărilor autorităţilor ucrainene, informează postul de televiziune BBC News.

Iulia Sviridenko, ministrul ucrainean al Economiei, acuză armata rusă că a provocat daune semnificative asupra reţelelor de infrastructură din Ucraina, de la începerea invaziei militare, pe 24 februarie.

Oficialul de la Kiev susţine că se înregistrează avarii sau distrugeri pe 8.000 de kilometri în reţeaua de drumuri. De asemenea, potrivit estimărilor autorităţilor ucrainene, sunt avarii sau distrugeri pe o suprafaţă de zece milioane de metri pătraţi de spaţiu locativ.

Administraţia de la Kiev estimează că daunele sunt de 564,9 miliarde de dolari. Deocamdată, nu există estimări ale experţilor independenţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
rusia,
daune,
estimare,
provocare,
bombardamente

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.