(P) Top 10 avantaje ale unui telefon Android

Postat la 22 aprilie 2021 106 afişări

(P) Top 10 avantaje ale unui telefon Android

Android a acumulat constant cel puţin 86,2% din vânzările de smartphone-uri începând cu al doilea trimestru al anului. Cum a reuşit cel mai mare rival iOS în cursa pentru dominarea tehnologiei să facă acest lucru? Deşi lista este destul de lungă, iată 10 dintre principalele motive pentru care un telefon Samsung cu Android  este mai bun.

1. Încărcătoare universale

Conectorul Lightning funcţionează pe toate dispozitivele mobile iOS achiziţionate după 2012. Dacă dispozitivul dvs. este mai vechi de atât, încărcătorul său nu va funcţiona pe dispozitivul dvs. mai nou. Noul conector Lightning nu va funcţiona pe alte dispozitive fără un adaptor Lightning la Micro USB. Între timp, unul dintre avantajele Android este că dispozitivele folosesc deja încărcătoarele standardizate şi omniprezente Micro USB.

2. Mai multe opţiuni de telefon sunt un avantaj clar al lui Android

Pasionaţii de iOS au o selecţie limitată de telefoane disponibile pentru upgrade-uri, în timp ce utilizatorii de Android au mai multe mărci de telefoane din care să aleagă la diferite niveluri de preţ. Listele precum „primele zece telefoane Android” şi altele indică selecţia largă disponibilă clienţilor. Diferite telefoane din care să alegeţi nu sunt doar un avantaj în ceea ce priveşte bugetul; fiecare dispozitiv poate oferi şi funcţii şi facilităţi diferite. Acest nivel de personalizare este doar un alt motiv pentru care Android este mai bun.

3. Depozitare şi baterie detaşabile

Creşterea capacităţii de memorie pe un dispozitiv iOS necesită o actualizare costisitoare. Cu toate acestea, într-o comparaţie între avantajele şi dezavantajele lor, multe dispozitive Android au sloturi pentru carduri microSD extensibile. Bateriile Android sunt, de asemenea, detaşabile, permiţând înlocuirea doar a bateriei şi nu a întregului telefon.

4. Acces la cele mai bune widget-uri Android

Widgeturile sau programele independente adaugă funcţionalitate şi flexibilitate dispozitivelor Android. Această caracteristică este unul dintre cele mai mari motive pentru care Android este mai bun. Unele dintre cele mai bune widget-uri Android, cum ar fi Battery Widget Reborn şi Circle Launcher, sunt opţiuni populare pentru îmbunătăţirea experienţei unui utilizator Android.

5. Hardware mai bun

Unele telefoane emblematice Android concurează prin hardware mai bun. Un telefon Samsung Galaxy S7 Edge, de exemplu, are un procesor mai rapid, mai multă memorie RAM, o capacitate crescută a bateriei şi o rezoluţie mai bună a ecranului.

6. Opţiuni mai bune de încărcare sunt un alt avantaj Android 

Încărcarea rapidă a Android este suficient de atrăgătoare atunci când vine vorba de ce Android este mai bun. Dar există un alt avantaj de încărcare pentru Android: wireless. Capacitatea de a încărca dispozitive fără fir a fost un avantaj major al Android de ceva timp, în timp ce iOS a furnizat recent această caracteristică.

7. Infraroşu

De ce aţi fi fericit că Android-ul dvs. are infraroşu? Gândiţi-vă la interacţiunea wireless între dispozitive şi, mai important, la faptul că poate acţiona ca o telecomandă TV. Nu este neapărat primul avantaj Android la care v-aţi gândi, dar are cu siguranţă avantajele sale.

8. Mai multe opţiuni pentru aplicaţii

Cu dispozitivele Android, puteţi cumpăra aplicaţii în afara Magazinului Play. Astfel, lucruri precum primele zece aplicaţii Android nu sunt limitate la o singură platformă. Acest lucru oferă oamenilor acces mai mare la aplicaţii şi mai multe opţiuni pentru a-şi îndeplini nevoile.

9. Tastaturi personalizate

Dacă nu vă place tastatura Apple, opţiunile dvs. sunt limitate. Acesta este din nou un domeniu în care Android iese în evidenţă, deoarece oferă opţiuni alternative, cum ar fi Swiftkey.

10. Google Play este mai uşor de utilizat

Atât Apple App Store, cât şi Google Play pentru Android oferă peste un milion de aplicaţii descărcabile. Cu toate acestea, App Store are restricţii, cum ar fi o interfaţă obligatorie iTunes şi cerinţa ca filmele descărcate să fie redate pe dispozitivele Apple. Google Play Android, pe de altă parte, este un avantaj distinct al Android, deoarece foloseşte o interfaţă web mai deschisă pentru descărcări de aplicaţii şi oferă filme care pot fi redate pe orice dispozitiv cu un browser web.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
android,
telefon

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.