(P) Strategia Mercedes-Benz Vans pe termen mediu şi lung – soluţia pentru un transport sustenabil şi performant

Postat la 22 decembrie 2022 72 afişări

(P) Strategia Mercedes-Benz Vans pe termen mediu şi lung – soluţia pentru un transport sustenabil şi performant

Creşterea preocupării la nivel global cu privire la poluare şi schimbările climatice, precum şi necesitatea reducerii emisiilor de CO2 la nivelul mediului de afaceri se numără printre imperativele care au ghidat strategia Mercedes-Benz Vans pe termen mediul şi lung, prin care compania îşi propune să pună la dispoziţia clienţilor autovehicule neutre din punctul de vedere al emisiilor de CO2, până în 2039.

Ca răspuns la cerinţele globale privind mobilitatea sustenabilă, portofoliul Mercedes-Benz Vans de autovehicule electrice comercializate pe piaţa din România are în componenţă modelele EQV, eVito Furgon, eVito Tourer şi eSprinter Furgon.

Mobilitatea sustenabilă – un efort comun al tuturor părţilor implicate

Necesitatea unui viitor sustenabil în domeniul transporturilor este deja un subiect care nu mai are nevoie de explicaţii suplimentare, în ideea în care poluarea şi emisiile de CO2 pun bazele unei noi „paradigme” în domeniul transporturilor. Astfel, toate modurile de transport trebuie să devină mai sustenabile, cu alternative verzi disponibile la scară largă, cu o infrastructură care să beneficieze de o dezvoltare continuă, în acord cu dezvoltarea noilor tehnologii şi cu stimulente adecvate, care să favorizeze această tranziţie. De aceea, reprezentanţii mediului de afaceri, producătorii de autovehicule şi autorităţile trebuie să conlucreze în vederea îndeplinirii obiectivelor referitoare la mobilitatea sustenabilă.

Semnalele sunt optimiste - autovehiculele electrice beneficiază de un interes din ce în ce mai ridicat din partea mediului de afaceri

Atât reprezentanţii mediului de afaceri din România, cât şi producătorii de autovehicule electrice împreună cu autorităţile care sprijină achiziţia acestor autovehicule şi dezvoltarea infrastructurii aferente vin în sprijinul interesului din ce în ce mai vizibil al business-urilor din România.

Un aspect esenţial al dezvoltării transportului sustenabil constă în dezvoltarea continuă a infrastructurii aferente, precum staţiile de încărcare, atât din punctul de vedere al tehnologiei pe care o au la bază, cât şi al numărului acestora.

Un alt element extrem de important care vine în sprijinul dezvoltării pieţei de autovehicule electrice constă în preocuparea anumitor producători, precum Mercedes-Benz Vans, pentru contribuţia activă la o reducere a amprentei de CO2 asupra mediului înconjurător.

Obiectivele globale de sustenabilitate ale brandului Mercedes-Benz, parte a iniţiativei „Ambition 2039” facilitează mobilitatea sustenabilă

Iniţiativa „Ambition 2039" este o strategie de referinţă în domeniul mobilităţii sustenabile şi un sprijin real acordat mediului de afaceri. Prin această strategie, compania Mercedes-Benz îşi propune să ofere o flotă de autovehicule neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2 până în 2039 şi să se asigure că elimină efectele adverse asupra calităţii aerului, obiectiv asumat şi de segmentul Vans.

Un aspect definitoriu al acestei strategii constă în oferirea tuturor autovehiculelor din portofoliu cu variante 100% electrice. Mai mult, începând cu anul 2025, noile arhitecturi de autovehicule vor fi exclusiv electrice, ţintind o cotă de piaţă de 50%. Reprezentanţii mediului de afaceri vor avea posibilitatea să aleagă o variantă complet electrică pentru fiecare model. Cu alte cuvinte, obiectivele de sustenabilitate acoperă toate fazele şi elementele lanţului valoric – de la dezvoltare tehnologică, la extracţia materiilor prime, producţie, mentenanţă şi reciclare.

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.