(P)Noul Audi A4 si A4 Avant

Postat la 18 noiembrie 2015 169 afişări

Noua generaţie Audi A4 reprezintă o sinteză între tehnologie şi estetică, un bun exemplu al acestui aspect fiind reprezentat de aerodinamicitate: modelul A4 Limuzină oferă cel mai bun coeficient aerodinamic din clasa sa, cu o valoare de 0,23. Sistemele de asistenţă şi infotainment se remarcă prin calitate, iar noua generaţie de motoare TFSI în 4 cilindri stbilesc noi referinţe la capitolele consum de carburant, emisii şi performanţe, arat' un comunicat al companiei.

Noul Audi A4 are o lungime de 4,73 metri şi un ampatament de 2,82 metri, iar designul exprimă eleganţa sportivă a mărcii. Grila Singleframe este lată şi coborâtă, iar farurile Audi Matrix LED dispun de semnalizare dinamică. În comparaţie cu modelul anterior, dimensiunile au crescut, însă greutatea a fost redusă cu până la 120 kilograme. Caroseria noului model Audi A4 este una dintre cele mai uşoare din clasa sa, graţie atât mixului de materiale, cât şi construcţiei uşoare.

Pasagerii se pot bucura de spaţiul generos, iar pe timp de noapte un sistem disponibil opţional iluminează contururile portierelor şi ale consolei centrale. Culorile şi materialele utilizate urmează un nou concept, oferind clienţilor o mai mare libertate de configurare.

Modelul A4 Avant dispune de portbagaj cu deschidere pe bază de senzor, cu un spaţiu de depozitare de 505 litri, cea mai mare valoare din clasa sa. Rabatând spătarul banchetei, volumul poate fi extins la 1.510 litri. Hayonul acţionat electric este standard şi se poate opta pentru deschidere şi închidere controlată cu ajutorul unui senzor.

Cele două noi modele oferă o sumă de tehnologii inteligente, al căror mod de utilizare este intuitiv, graţie noului concept de control şi afişare Audi MMI. Printre cele mai reprezentative soluţii tehnologice ale noului A4 se enumeră Audi virtual cockpit, faruri Audi Matrix LED, Audi smartphone interface, Band & Olufsen Sound System cu 3D Sound, Audi phone box cu încărcare wireless, head-up display, cât şi noile sisteme de asistenţă şi servicii Audi connect.

Sistemul infotainment de top, navigaţia MMI plus cu MMI touch şi display-ul de 8,3 inci oferă un touchpad amplasat pe butonul rotativ pentru introducerea de caractere şi pentru funcţia de zoom. Întreaga logică de control MMI este similară cu cea a unui smartphone, incluzând şi o funcţie inteligentă de căutare free-text. Navigaţia MMI plus este susţinută de puterea de procesare a celei de-a doua generaţii a platformei modulare de infotainment, ce permite mărcii Audi să introducă rapid inovaţiile din domeniul consumer electronics în vehicul.

Dacă optează pentru un vehicul echipat cu navigaţia MMI plus, clienţii primesc automat modulul Audi connect, ce conectează modelele A4 şi A4 Avant la internet conform standardului de înaltă viteză LTE (4G). Audi smartphone interface este un element ce integrează smartphone-urile ce au la bază platformele iOS şi Android într-un mediu dezvoltat exclusiv cu acest scop  – Audi MMI. Audi phone box conectează smartphone-urile la antena vehiculului şi le poate încărca wireless, conform standardului Qi.

Noile Audi A4 şi A4 Avant vor dispune la lansare de şapte motorizări, trei TFSI şi patru TDI. Puterile acestora au crescut şi variază între 110 kW (150 CP) şi 200 kW (272 CP), iar consumul de carburant a fost redus cu până la 21%. A4 2.0 TDI ultra consumă în medie 3,7 litri de motorină pe 100 kilometri şi emite 95 grame de CO2 pe kilometru; valorile corespunzătoare pentru modelul Avant sunt 3,8 l/100 km şi 99 g CO2/km.

Noul Audi A4 dispune de o inovaţie pentru motoarele pe benzină: unitatea 2.0 TFSI ultra cu 140 kW (190 CP), care utilizează o metodă de combustie complet nouă, eficientă, asigurând un consum de carburant de 4,8 litri pe 100 kilometri şi emisii de CO2 de 109 g/km; valorile corespunzătoare pentru modelul Avant sunt 5,0 l/100 km şi 114 g CO2/km. Pe parcurs va fi lansată şi o versiune g-tron care utilizează gazul natural sau Audi e-gas – combustibilul produs în mod sustenabil de Audi.

Audi A4 şi A4 Avant dispun de numeroase sisteme de asistenţă. Predictive efficiency assistant sprijină şoferii în ceea ce priveşte economia de carburant, Audi active lane assist îi ajută să păstreze banda de rulare, iar adaptive cruise control inclusiv funcţii Stop&Go şi traffic-jam assist facilitează şofatul în ambuteiaje. O caracteristică specială a funcţiei trafic-jam assist este reprezentată de strategia sa de control. Aceasta ţine cont de un număr mare de parametri precum marcajele şi traficul din faţă. Alte inovaţii ce contribuie la siguranţa în trafic sunt parking assist, rear cross-traffic assist, exit warning, asistentul pentru evitarea coliziunilor, turn assist şi sistemele Audi pre sense.

Noile modele Audi A4 şi A4 Avant vor fi disponibile în Europa începând cu toamna anului 2015. Echiparea standard a acestora este mai cuprinzătoare decât cea a modelelor precedente, incluzând faruri Xenon, keyless go, interfaţă Bluetooth, Audi drive select (pentru modelele echipate cu motoare ale căror puteri depăşesc 140 kW/190 CP) şi display color MMI cu diagonala de 7 inci.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/p-noul-audi-a4-si-a4-avant-14891022
14891022
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.