LIVE VIDEO - CABINETUL CIOLOŞ a primit votul de încredere al Parlamentului - FOTO

Autor: Departamentul Politic Postat la 17 noiembrie 2015 76 afişări

Cabinetul Cioloş a primit, marţi, votul de încredere al Parlamentului. Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat marţi, în faţa aleşilor, că noul guvern se va baza pe transparenţă în actul decizional, responsabilitate şi deschidere către dialog, acesta având datoria să înlăture cauzele tragediei de la Colectiv, mai ales corupţia.

În timpul dezbaterile, PSD, PNL, UDMR, UNPR şi minorităţile au anunţat că vor susţine Cabinetul, în timp ce ALDE şi PMP au spus că nu vor vota Guvernul. Fostul premier Victor Ponta a lipsit de la şedinţă. 

UPDATE - Vochiţoiu (UNPR) îl contrazice pe Tăriceanu: Guvernul este legitim dacă îşi respectă angajamentele

Senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu a declarat, marţi, că formaţiunea pe care o reprezintă va vota Guvernul Cioloş şi l-a contrazis pe liderul ALDE, Călin Popesu Tăriceanu, care a vorbit despre delegitimarea Parlamentului, afirmând că Cioloş va fi legitim dacă îşi respectă promisiunile.

UPDATE - Deputatul Mihaela Stoica: Parlamentarii Mişcării Populare vor vota împotriva Guvernului susţinut de USL

Deputatul neafiliat Mihaela Stoica a declarat, marţi, în plenul Parlamentului, că deputaţii Mişcării Populare nu vor vota Guvernul Cioloş, afirmând că sunt profund dezamăgiţi de programul de guvernare "elaborat de guvernul tehnocrat USL”.

UPDATE - Pambuccian, despre Guseth: Ana Pauker a vorbit şi parlamentarii au votat-o, Cioloş a fost responsabil schimbând-o

Liderul deputaţilor aparţinând minorităţilor, Varujan Pambuccian, a declarat marţi că, în urma audierii Cristinei Guseth pentru portofoliul Justiţiei, s-a hotărât să nu mai voteze Cabinetul Cioloş, însă s-a răzgândit după ce premierul a retras-o în mod "responsabil".

UPDATE - Blaga: Guvernul Cioloş nu este un guvern-pelerină pentru vreme rea

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat marţi, în plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului, că Guvernul Cioloş nu este un guvern-pelerină pentru vreme rea, va trebui să repare ceea ce a stricat guvernarea Ponta, să administreze şi să construiască.

UPDATE - Tăriceanu, înaintea votului de învestitură a Guvernului: Tehnocraţia ucide democraţia

Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus marţi, în plenul reunit, că "tehnocraţia ucide democraţia" şi că ALDE nu susţine "guvernul prezidenţial, care va marca trecerea la un regim politic ce va excede principiile constituţionale”.

UPDATE - Kelemen: UDMR va vota Guvernul, dar aşteptăm dialog şi punctual vom decide cum votăm pe viitor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că parlamentarii formaţiunii sale vor vota Guvernul Cioloş, însă aşteaptă dialog pe viitor cu acesta şi sprijin pentru minorităţi, urmând să decidă punctual cum vor vota pentru restul proiectelor lui Dacian Cioloş.

UPDATE - Gorghiu: Marele câştig al schimbării Guvernului este că PSD a pierdut puterea. Cabinetul Cioloş va avea în PNL un partener, dar şi o voce critică

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a spus, marţi, în plenul Parlamentului, că marele câştig al schimbării Guvernului este că ”PSD a pierdut puterea şi că nu mai deţine frâiele”.

UPDATE - Dragnea: Votul pentru Cabinetul Cioloş nu e un cec în alb, să stea departe de manevre politice

Liviu Dragnea a declarat marţi că votul PSD pentru Cabinetul Cioloş nu este un cec în alb, iar social-democraţii vor susţine acest guvern doar în măsura în care îşi desfăşoară activitatea în interiorul mandatului dat de Parlament, asigură alegeri corecte şi stă departe de manevre politice.

Cioloş:  Trebuie să înlăturăm cauzele tragediei de la Colectiv, mai ales corupţia

În debutul discursului său, Dacian Cioloş a ţinut să aducă un "tribut" victimelor incendiului de la clubul Colectiv şi a spus că astfel de tragedii nu trebuie să se mai repete, astfel încăt cauzele care au stat la baza acestei tragedii, corupţia, să fie eliminate.

”Aduc tribut victimelor de la Colectiv şi familiilor acestora, gândurile mele rămân alături de ele. Este datoria morală pe care trebuie să ne-o asumăm cu toţii, iar împreună trebuie să înlăturăm cauzele acestei tragedii, mai ales corupţia”, a afirmat premierul desemnat, arătând că oamenii aşteaptă, mai mult decât oricând, o schimbare a modului în care este administrată ţara, iar programul acestui guvern trebuie să răspundă acestor aşteptări.

GALERIE FOTO

El a mai spus că sarcina acestui guvern va fi să pună bazele schimbărilor structurale viitoare şi că se va baza pe transparenţă, responsabilitate şi deschidere pentru dialog, iar obiectivul său a fost aducerea în echipa guvernamentală de specialişti integri.

Dacian Cioloş a mai arătat, în plenul Parlementului, că România trece printr-un ”moment critic” şi ”de aici a izvorât mandatul acestui guvern”.

Cioloş: Noul Guvern trebuie să se asigure că toţi cetăţenii români vor vota indiferent unde se află

Noul Guvern va organiza anul viitor alegeri locale şi generale, de aceea trebuie să se asigure că toţi cetăţenii români pot vota indiferent dacă sunt în ţară sau străinătate, iar instituţiile statului trebuie să elimine sursele de nemulţumire, a afirmat, marţi, premierul desemnat, Dacian Cioloş.

Cioloş le-a amintit parlamentarilor prezenţi la votul învestirii Cabinetului său că viitorul Guvern va organiza două rânduri de alegeri, de aceea un obiectiv foarte important este acela de a găsi metodele legale prin care fiecare cetăţean să îşi poată exprima dreptul la vot.

"La nivel administrativ, sarcina noastră este să ne asigurăm că toţi românii pot vota indiferent unde se află, în interiorul sau exteriorul ţării", a spus premierul desemnat. El a adăugat că factorii responsabili se vor implica în eliminarea disfuncţionalităţilor apărute în procesul electoral.

"Instituţiile de resort vor lucra pentru informatizarea acelor părţi din procesul electoral care au creat mereu surse de nemulţumire populară şi tensiune în mediul politic", a mai spus Cioloş.

Totodată, el a cerut implicarea activă a cetăţenilor în comunităţile din care fac parte, astfel încât aceştia să poată participa "activ şi cât mai bine informaţi" la procesele electorale.

Cioloş: Numirile din Justiţie şi parchete vor fi ghidate de performanţă profesională şi integritate

Numirile în posturile cheie din Justiţie şi parchete vor fi "ghidate" doar de performanţă şi integritate, a afirmat, marţi, premierul desemnat, Dacian Cioloş, el precizând totodată că noul Guvern va sprijini necondiţionat şi fără ingerinţă independenţa Justiţiei şi lupta împotriva corupţiei.

În discursul susţinut în Parlament, Dacian Cioloş a afirmat că unul dintre obiectivele foarte importante ale viitorului Guvern este sprijinirea independenţei justiţiei şi a luptei împotriva corupţiei.

"Subliniez sprijinul necondiţionat şi lipsit de orice ingerinţă din partea Executivului faţă de independenţa justiţiei şi faţă de lupta împotriva corupţiei. Urmează un an important în care se vor face numiri în posturile cheie din justiţie şi parchete. Numirile vor fi ghidate doar de performanţa profesională şi de integritate", le-a spus Cioloş parlamentarilor.

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit marţi în şedinţă comună pentru a acorda votul de încredere pentru Cabinetul Cioloş şi programul de guvernare. 

Votul este secret cu bile. Parlamentul acordă votul de încredere cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Componenţa Cabinetului este următoarea: viceprim-ministru şi ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri - Costin Grigore Borc, viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice - Vasile Dâncu, Ministerul Afacerilor Externe - Lazăr Comănescu, Ministerul Afacerilor Interne - Petre Tobă, Ministerul Apărării Naţionale - Mihnea Ioan Motoc, Ministerul Finanţelor Publice - Anca Dana Dragu Paliu, Ministerul Justiţiei - Raluca Alexandra Prună, Ministerul Fondurilor Europene - Aura Carmen Răducu, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Achim Irimescu, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice - Claudia Ana Moarcăş, Ministrul Energiei - Victor Vlad Grigorescu, Ministerul Transporturilor - Marian Dan Costescu, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor- Cristiana Paşca Palmer, Mnisterul Sănătăţii - Patriciu Achimaş-Cadariu, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice - Adrian Curaj, Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională - Marius-Raul Bostan, Ministerul Culturii - Vlad Alexandrescu, Ministerul Tineretului şi Sportului - Elisabeta Lipă, Ministrul delegat pentru Consultare Publica si Dialog Social - Victoria-Violeta Alexandru, Ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni - Dan Stoenescu, Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul - Ciprian Bucu, Şeful Cancelariei Primului Ministru - Ioan Dragoş Tudorache.

fii la curent cu cele mai noi analize de business

Urmareste BM pe Facebook

Am mai scris despre:
PARLAMENT,
CIOLOŞ,
/actualitate/live-video-cabinetul-ciolos-a-primit-votul-de-incredere-al-parlamentului-foto-14889898
14889898
comments powered by Disqus
Ce afaceri mai deţin cei mai bogaţi oameni din România Ce afaceri mai deţin cei mai bogaţi oameni din România

Pentru unii oameni de afaceri businessul e şi pasiune, nu doar muncă. Pentru alţii e un mod de a face bani pentru a-şi dezvolta în paralel hobby-urile.

vezi continuarea
ZF.ro
Surpriză: Domeniul unde puteţi fi scutiţi de 50% din impozit. Surpriză: Domeniul unde puteţi fi scutiţi de 50% din impozit.
SURPRIZĂ: O nouă investiţie majoră într-un oraş din România. Va lucra la soluţii folosite în întreaga lume
ProMotor.ro
Care e principala cauză ale exploziei anvelopei. GREŞEALA pe care o fac toţi şoferii, care îi pune în pericol Care e principala cauză ale exploziei anvelopei. GREŞEALA pe care o fac toţi şoferii, care îi pune în pericol
Cu o banală SÂRMĂ hoţii i-au deschis şi furat maşina în câteva secunde. Toate maşinile care se deschid „fără cheie” pot fi furate astfel - VIDEO
Un nou examen MEDICAL pentru şoferi. Dacă nu treci testul, RĂMÂI FĂRĂ PERMIS
Descopera.ro
DESCOPERIRE incredibilă pe fundul Mării Baltice, la o adâncime de 430 de meri. Când au coborât, suprinza SCAFANDRILOR a fost şi mai mare DESCOPERIRE incredibilă pe fundul Mării Baltice, la o adâncime de 430 de meri. Când au coborât, suprinza SCAFANDRILOR a fost şi mai mare
De ce nu trebuie să te ABŢII de la SEX niciodată. Este mult mai GRAV decât ştiai
VIDEO. ''EXTRATEREŞTRII sunt chiar sub nasul nostru!'' Cel mai mare partener al NASA dezvăluie ceea ce oficialii americani ţin la SECRET
Go4it.ro
NOKIA pregăteşte o SURPRIZĂ pentru fanii telefoanelor sale. Cum reuşesc finlandezii să concureze cu Apple, Samsung şi Huawei NOKIA pregăteşte o SURPRIZĂ pentru fanii telefoanelor sale. Cum reuşesc finlandezii să concureze cu Apple, Samsung şi Huawei
TELEFONUL ANULUI a ajuns în România. Iată ce poate să facă cel mai nou SAMSUNG Note 10
O nouă INOVAŢIE de la APPLE: IPHONE 11 va „împrumuta” una dintre cele mai apreciate funcţii de pe telefoanele SAMSUNG
Csid.ro
Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime
Cum poţi ajuta o femeie care este abuzată
HOROSCOP AUGUST 2019: se anunţă noi câştiguri financiare şi multe relaţii pasagere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.