(P) Masuri de protecţie şi igienă pentru sănătate

Postat la 02 februarie 2021 45 afişări

(P) Masuri de protecţie şi igienă pentru sănătate

Păstrarea mâinilor curate este unul dintre cei mai importanţi paşi pe care oamenii îi pot face pentru a evita îmbolnăvirea şi răspândirea germenilor. Spălarea frecventă şi completă a mâinilor este cea mai bună modalitate de a vă proteja împotriva gripei sezoniere, a răcelii şi a altor infecţii, pe tot parcursul anului.

După ce mâna ta atinge o suprafaţă infectată şi apoi iţi atingi ochii, nasul sau gura, virusul intră cu uşurinţă în corp. Acesta este motivul pentru care este esenţial să ne spălăm pe mâini de mai multe ori pe zi. Sapunurile spumă şi cele lichide din gamele profesionale, acoperă o mai mare suprafaţă a mâinii per doză, oferind o spălare mai eficientă. Utilizarea cantităţii optime de săpun lichid sau spumă este necesară pentru a păstra mâinile curate, făra bacterii. Cea mai eficientă gamă pentru păstrarea curăţeniei, a igienei şi a mâinilor curate, este cea a produselelor Tork.

Adevărata putere a săpunului este ca nu doar îndepărtează virusul de pe mâini, ci anihilează complet virusul, făcându-l inofensiv. Construcţia sa chimică cu dublă natură distruge virusul în apă, îl face solubil şi îl dezintegrează complet. Indiferent de săpun, atâta timp cât fiecare dintre noi îşi acordă suficient timp pentru spălarea mâinilor, acesta îşi va face treaba. Este recomandată spălarea mâinilor timp de 20 de secunde, pentru a avea mâinile curate 100%.

Pentru cazul în care nu avem posibilitatea să ne spălăm pe mâini, pentru că ne aflăm în trafic, la birou sau în mijloacele de transport în comun, cea mai eficienta solutie este reprezentata de gelul dezinfectant.

Pe lângă spălarea şi dezinfectarea atentă a mâinilor, este recomandat să luăm în calcul şi alte măsuri de protecţie şi dezinfectare, pentru a preveni răspândire microbilor şi a viruşilor şi ulterior îmbolnăvirea.

O altă soluţie importantă prin care se poate păstra igiena şi curăţenia, acasă sau la birou, este reprezentată de folosire detergenţilor dezinfectanţi pentru suprafeţe. Este foarte important să acordăm o atenţie sporită igienizării şi să dezinfectării cu soluţii profesionale a tuturor suprafeţelelor cu care intrăm în contact şi pe care pot rămâne germeni, precum: volanul şi schimbătorul maşinii, tastatura şi mouse-ul laptopului, telefonul, şi pardoseala de la intrarea în casă sau birou. Dezinfectanţii pentru îngrijirea suprafeţelor sunt produse care permit consumatorilor să distrugă bacteriile şi viruşii de pe suprafeţele utilizate în mod obişnuit ale spaţiilor, de la pardoseli, birouri, echipamente şi până la suprafeţele din toalete. În multe cazuri, dezinfectanţii de suprafeţe au o dublă utilizare, de curăţare şi dezinfectare, în acelaşi timp.

Printe măsurile de protectie si dezinfectare, trebuie să luăm în calcul şi purtarea măştii de protecţie, mai ales în spaţiile închise, dar şi în cele deschise şi aglomerate şi purtarea mănuşilor de protecţie, atunci când facem cumpărături, pentru a nu lua sau lăsa germeni pe alimentele din magazine.

Toate măsurile de protecţie, dezinfectare şi igienizare fac parte din grija pe care trebuie să o avem faţă de noi şi faţă de apropiaţii noştri. Din dorinţa de a duce o viaţă liniştită şi sănătoasă trebuie să luăm în calcul cele mai eficiente metode şi soluţii de prevenţie a bolilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
protectie,
masuri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.