(P) Cum să alegi între cote la pariuri sportive?

Postat la 28 octombrie 2021 50 afişări

(P) Cum să alegi între cote la pariuri sportive?

În prezent exista o mare varietate de opţiuni de pariuri sportive la agenţiile stradale sau pe platformele online, ceea ce face ca oferta să fie uneori derutantă. Pentru a putea alege în cunoştinţă de cauză variantele şi oferta cea mai bună, este bine să evaluezi cu atenţie ce cote fotbal oferă fiecare dintre ele.

Cei care sunt familiarizaţi deja cu domeniul ştiu foarte bine cum să aleagă o cotă mai bună sau mai avantajoasă. Însă pentru cei care sunt mai puţin experimentaţi sau vor să facă calcule mai exacte, să compare şi să ia decizii mai analizate, oferim mai jos câteva date despre calcul cote, probabilitate, câştiguri şi profit.

Cum se calculează cotele în fotbal?

În sistemul european sau decimal, cel mai utilizat şi folosit şi la noi, avem la dispoziţie de cele mai multe ori 5 opţiuni, respectiv: 1- 2.10, X – 3.30, 2 – 3.40 şi încă două pentru cote peste 2,5 goluri, 1.9 să zicem şi cote pentru sub 2,5 goluri, 1.8 să zicem.

În această variantă, pentru a-ţi calcula cotele pentru o investiţie de 100 lei, fără a lua în calcul payout-ul, pentru a afla care sunt şansele, câştigul şi profitul poţi face următoarele calcule:

100 : 2,10 = 47,62, ce reprezintă gradul de probabilitate al câştigului

100 X 2,10 = 210, ce reprezintă câştigul

210 – 100 = 110, ce reprezintă profitul.

Aşadar, în cazul în care vrei să observi mai bine avantajele şi câştigurile ce pot fi obţinute prin alegerea unei cote în fotbal, îţi poţi face acum şi singur calculele.

Cu cât cotele sunt mai mari, cu atât gradul de probabilitate este mai mic. Cu cât probabilitatea este mai mică, cu atât, în cazul unui câştig, sumele ce pot fi câştigate şi profitul sunt mai mari.

Cu cât cotele sunt mai mici, cu atât gradul de probabilitate este mai mare şi şansele de câştig sunt mai mari, dar cu un câştig şi profituri mai mici.

În funcţie de aceste detalii, orice jucător poate opta pentru varianta sau strategia de joc pe care o preferă, fie una mai riscantă, dar mai profitabilă în caz de câştig, fie una mai sigură, dar cu câştiguri mai mici.

Ce trebuie să faci pentru a te bucura de cote la fotbal?

Chiar dacă pariurile implică rezultate greu de anticipat, pentru a putea face pronosticuri cât mai corecte, va fi nevoie să ţii seama de următoarele recomandări:

1. Joacă pe meciuri la care cunoşti valoarea şi evoluţia recentă a echipelor.

2. Pentru informaţii actualizate mereu, alege varianta de cote în fotbal de pe un site online.

3. Pe platformele online ai garantat promoţii mai mari şi un payout mai bun.

4. Informează-te de la profesionişti, dar fă-ţi şi asumă-ţi propria strategie de pariere.

5. Joacă doar sume de bani pe care eşti dispus să le şi pierzi.

Oricare ar fi stilul şi preferinţele de joc, nu uita niciodată că pariurile sportive implică riscuri şi meciurile pot avea adesea rezultate la care să nu te aştepţi. Joacă online, doar pe platforme licenţiate. Deschide un cont doar dacă ai peste 18 ani.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cote,
pariuri sportive

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.