OTP: Clienţii băncilor nu se mai mulţumesc cu dobânzile la depozite. A crescut apetitul pentru risc

Postat la 03 februarie 2014 73 afişări

Clienţii băncilor au devenit nemulţumiţi de dobânzile tot mai reduse la depozite, după ce au fost obişnuiţi cu niveluri ridicate ale bonificaţiilor, şi au început să aibă un apetit mai mare pentru diversificarea investiţiilor şi risc, a declarat luni Dan Popovici, CEO al OTP Asset Management.

OTP: Clienţii băncilor nu se mai mulţumesc cu dobânzile la depozite. A crescut apetitul pentru risc

 "Simţim tot mai mult o oarecare frustrare din partea clienţilor referitor la evoluţia ratelor de dobândă la depozite. Oamenii s-au obişnuit cu dobânzi mari, ele au scăzut mult în ultima perioadă, iar fondurile de investiţii sunt o alternativă bună", a afirmat Popovici într-o conferinţă de presă.

El recomandă clienţilor o economisire periodică, regulată, cu depunerea unor sume mai mici în fiecare lună, indiferent de valoarea unităţii activului net al fondului de investiţii, iar în cazul unei sume mari pe care clientul o are de investit, acesta ar avea nevoie şi de un sistem de management al lichiditaţii.

"Cred că anul acesta se va modifica percepţia investitorului român, cu cât dobânzile vor rămâne la acest nivel cu atât clienţii se vor îndrepta către risc mai crescut, vor să iasă din zona de confort", a spus Popovici.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/otp-clientii-bancilor-nu-se-mai-multumesc-cu-dobanzile-la-depozite-a-crescut-apetitul-pentru-risc-12012933
12012933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.