OTP Bank România va acorda finanţări de până la 10 milioane lei pentru antreprenorii locali prin Programul IMM Prod, cu garanţii de stat de până la 90%

Autor: Roxana Rosu Postat la 26 aprilie 2022 37 afişări

 OTP Bank România va acorda finanţări de până la 10 milioane lei pentru antreprenorii locali prin Programul IMM Prod, cu garanţii de stat de până la 90%

OTP Bank România va acorda finanţări de până la 10 milioane lei pentru antreprenorii locali prin Programul IMM Prod, implementat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, firmele beneficiind de garanţii de stat de până la 90% din suma solicitată.

Finanţările pot acoperi încurajarea producţiei autohtone de bunuri de larg consum, reconversia de la intermediere la producţie, digitalizarea activităţii sau îmbunătăţirea standardelor de mediu, inclusiv îmbunătăţirea eficienţei energetice în cadrul proceselor de producţie.

Antreprenorii pot accesa credite în valoare de maximum 10 milioane lei pentru proiecte de investiţii, respectiv 5 milioane pentru capital de lucru.

”Mă bucur că antreprenorii au la dispoziţie o paletă diversificată de programe dezvoltate atât intern, cât şi de către stat, prin intermediul Fondurilor de Garantare, adaptate nevoilor lor. Este dovada clară că înţelegem aportul incontestabil al IMM-urilor în societatea românească. În ceea ce priveşte Programul IMM Prod, cred că poate avea un rol esenţial în planul ambiţios de a transforma economia noastră de consum într-una de producţie. Având în vedere experienţa noastră în cadrul Programului IMM Invest şi Subprogramului AGRO IMM Invest, am convingerea că vom demonstra şi de această dată că suntem parteneri care depăşesc în mod pozitiv aşteptările”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct, Coordonator al Diviziei de Afaceri, OTP Bank România.

Pe lângă garanţii de stat de până la 90% din valoarea creditelor acordate, în cadrul Programului IMM Prod, clienţii beneficiază de ajutor de stat care acoperă integral valoarea comisionului de risc şi a celui de administrare pe toată perioada de valabilitate a garanţiei, dobândă subvenţionată pe o perioadă de maximum 24 de luni, în condiţiile prevăzute de legislaţia specifică, precum şi de o componentă neramburasabilă până la maximum 10% din valoarea finanţării garantate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
imm,
otp bank,
program,
antreprenori,
credite

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.