Organizatorii CE de scrima de la Sheffield au gresit imnul Romaniei. Cum au reactionat sportivele romance cand au auzit "Trei culori"

Postat la 20 iulie 2011 15 afişări

Organizatorii Campionatelor Europene de scrima de la Sheffield au pus din greseala la festivitatea de premiere a probei de spada pe echipe, in care Romania a castigat medalia de aur, fostul imn national, "Trei Culori", sportivele coborand in semn de protest de pe scena la indemnul Anei Maria Branza.

Marti seara, dupa ce au primit medaliile de aur, sportivele din Romania, Rusia si Franta s-au intors cu fata spre catargul unde urmau sa fie ridicate cele trei steaguri ale medaliatelor europene. Dupa primele acorduri ale fostului imn national, compus de Ciprian Porumbescu, Ana Maria Branza si-a indemnat coechipierele, Anca Maroiu, Simona Alexandru si Loredana Iordachioiu, sa coboare de pe podium, spre surprinderea sportivelor din Franta si Rusia. Spadasinele din Romania au refuzat sa participe la poza de grup de dupa festivitatea de premiere alaturi de restul medaliatelor. In lipsa Romaniei, atat sportivele din Rusia, cat si cele din Franta, s-au urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului si au facut poze.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sport,
scrima,
gafa,
imn,
romania
/actualitate/organizatorii-ce-de-scrima-de-la-sheffield-au-gresit-imnul-romaniei-cum-au-reactionat-sportivele-romance-cand-au-auzit-trei-culori-8510022
8510022
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.