Orban: Dacă o majoritate nu m-a mai vrut lider de grup, va trebui să mă accepte în continuare coleg

Autor: Alina Novaceanu Alice Drăghici Postat la 01 septembrie 2015 47 afişări

Deputatul Ludovic Orban a declarat, marţi, după ce a pierdut funcţia de lider al grupului PNL în favoarea lui Eugen Nicolăescu, că i-a urat acestuia succes şi i-a transmis că, dacă o majoritate nu l-a mai vrut lider, va trebui să-l accepte în continuare ca şi coleg.

"Cu 43 de voturi în favoarea domnului Eugen Nicolăescu şi 42 în favoarea mea, grupul l-a desemnat lider pe Eugen Nicolăescu. S-a votat o procedură prin care au fost 85 de voturi valabile din 100 exprimate. Nu mă interesează care erau opţiunile exprimate în voturile anulate. Am spus că ar trebui să se accepte rezultatul votului, să nu fie niciun dubiu faţă de legitimitatea liderului ales. I-am urat succes domnului Nicolăescu şi în mod evident i-am transmis că, dacă o majoritate cum a fost nu m-a mai vrut lider, va trebui să mă accepte în continuare ca şi coleg", a precizat Orban.

El a spus că a aflat oficial luni seară că Eugen Nicolăescu doreşte să candideze pentru funcţia de lider de grup, dar neoficial s-a vorbit mai demult despre această candidatură.

Orban a mai spus că nu a avut mesaje contra poziţiei partidului, arătând că la Codul fiscal a exprimat o poziţie conformă cu cea a grupului parlamentar.

Ludovic Orban a adăugat că nu crede că are legătură funcţia de lider de grup cu candidatura sa pentru Primăria Capitalei şi că nu i s-a reproşat prestaţia sa în calitate de lider de grup.

"Recunosc, sunt un om care îmi permit ca de fiecare dată când am nişte convingeri să-mi exprim punctele de vedere. Acum am dobândit o mai mare libertate din acest punct de vedere", a adăugat Orban.

Potrivit unor surse din PNL, în cadrul şedinţei de grup au fost puncte de vedere diferite în legătură cu procedura de vot de desemnare a noului lider de grup.

Eugen Nicolăescu a fost votat, marţi, lider al grupului deputaţilor PNL, el câştigând această funcţie în faţa lui Ludovic Orban, care a deţinut până acum această poziţie, între cei doi fiind o diferenţă de un vot.

Reuniunea grupului deputaţilor PNL a avut loc, marţi, înainte de debutul sesiunii parlamentare de toamnă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ORBAN,
NICOLĂESCU,
/actualitate/orban-daca-o-majoritate-nu-m-a-mai-vrut-lider-de-grup-va-trebui-sa-ma-accepte-in-continuare-coleg-14696351
14696351
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.