Oraşul viitorului, mai aproape de realitate. "Woven City" va avea case inteligente şi zero autovehicule

Postat la 24 februarie 2021 83 afişări

Oraşul viitorului, mai aproape de realitate. "Woven City" va avea case inteligente şi zero autovehicule

Toyota a anunţat oficial planul pentru un oraş futurist în Japonia. "Woven City" se va întinde pe o suprafaţă de 700.000 de metri pătraţi. Oraşul nu va avea maşini, casele vor fi inteligente şi ajutate de roboţi

Un oraş fără maşini nu mai pare un vis îndepărtat. Roboţi conduşi de inteligenţă artificială, case inteligente şi cele mai noi tehnologii sunt şi ele parte din program. Nu dintr-un film SF, ci din proiectul pus la cale în Japonia.

Bine ai venit în Woven City, proiectul prezentat de Toyoto. Un oraş care se va întinde pe 700 de mii de metri pătraţi. "Un adevărat laborat uman" aşa cum a fost numit de către compania japoneză. Asta pentru că va avea cele mai tari tehnologii pentru ca oraşul să fie eficient energetic. Cu ajutorul panourilor solare şi a celulelor de combustie pe bază de hidrogen.

Oraşul urmează să fie localizat la poalele Muntelui Fuji din sudul Japoniei. Oamenii vor putea ajunge până la acesta cu maşina, însă aceasta trebuie lăsată la intrare. În oraş vor funcţiona doar maşini autonome create de Toyota.

În planul prezentat de companie, oraşul va avea până la 2.000 de rezidenţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
case,
autovehicule,
viitor

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.