Oraşul în care s-a deschis a doua bancă de alimente din România

Autor: Alina Botezatu Postat la 04 noiembrie 2018 173 afişări

A doua bancă de alimente din România a fost lansată, săptămâna aceasta, la Cluj-Napoca, fiind prima bancă de acest tip din vestul ţării. Banca funcţionează după principiile Federaţiei Europeane a Băncilor de Alimente (FEBA), având ca model organizaţiile de profil din Uniunea Europeană.

Noua bancă de alimente a fost fondată de către Junior Chamber International (JCI), prin proiectul Food Waste Combat, cu susţinerea Lidl România, devenind funcţională de marţi, 30 octombrie.

După un program pilot de aproape şapte luni, prin care au fost salvate aproximativ şapte tone de mâncare, Banca de Alimente din Cluj şi-a început oficial activitatea de recuperare sistematică, imediată, a produselor alimentare comestibile şi non alimentare, care, din diverse motive, şi-au pierdut valoarea economică de piaţă şi redistribuirea acestora persoanelor aflate în dificultate, care nu au putere de cumpărare.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BANCĂ DE ALIMENTE,
JCI,
LIDL ROMÂNIA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.