Oraşul din România unde transportul public este gratuit în fiecare zi de vineri

Autor: Cosmin Pirv Postat la 18 iunie 2021 186 afişări

Transportul public este gratuit, începând de astăzi, în fiecare vineri, în municipiul Cluj-Napoca. Programul „Vinerea Verde - Stop! Azi maşina stă pe loc!” este derulat de Primăria Cluj-Napoca şi Compania de Transport Public (CTP) din oraş.

Oraşul din România unde transportul public este gratuit în fiecare zi de vineri

„Primăria şi Consiliul local Cluj-Napoca implementează programul <Vinerea Verde - Stop! Azi maşina stă pe loc!>, în colaborare cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A. În acest sens, în fiecare zi de vineri, clujenii şi nu numai pot călători gratuit cu autobuzele, troleibuzele sau tramvaiele pe orice linie urbană”, a anunţat vineri dimineaţa Primăria Cluj-Napoca.

CTP a transmis că toate costurile vor fi suportate de primărie.

„Pentru ca acest program să aibă un impact real asupra cetăţenilor estimăm că acţiunile de procurare şi validare a oricăror tipuri de titluri de călătorie gratuite în zilele de vineri ar putea îndepărta o parte din publicul ţintă. Accesul la transportul gratuit de vineri va fi direct, simplu şi atractiv. Costurile generate de acest program vor fi suportate de către catre Primăria Municipiului Cluj-Napoca prin metoda compensaţiei, conform Hotararii Consiliului Local Cluj-Napoca nr. 165 din 21.04.2021”, potrivit companiei.

Conform acesteia, proiectul vizează promovarea utilizării transportului public ecologic, ca măsura de îmbunătăţire a calitătii aerului, dar şi de diminuare a nivelului de zgomot.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
transport,
public,
gratuit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.