Oraşul din România care nu se mai opreşte din dezvoltare şi care tocmai a anunţat ca a atras o finanţare europeană de peste 16 milioane pentru a îmbunătăţi transportul în comun

Autor: Laurentiu Cotu Postat la 12 decembrie 2022 5595 afişări

Oraşul din România care nu se mai opreşte din dezvoltare şi care tocmai a anunţat ca a atras o finanţare europeană de peste 16 milioane pentru a îmbunătăţi transportul în comun

Primăria Oradea a atras o finanţare europeană de peste 16 mil. euro pentru achiziţionarea a şapte tramvaie

Primăria Oradea a accesat un proiect european de aproximativ 79,8 mil. lei (16,2 mil. euro), finanţat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru achiziţionarea a şapte tramvaie şi amenajarea a 45 de staţii de încărcare pentru vehicule electrice. Proiectul ’’Modernizarea flotei de tramvaie la nivelul municipiului Oradea - etapa 1’’, a fost depus spre finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta C10 - Fondul local, Operaţiunea 1.1 - Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.  

Valoarea unitară a unui tramvai este de 8.785.612,99 lei (fără TVA), respectiv 1.784.714,28 euro (fără TVA), în conformitate cu studiul de oportunitate, în timp ce valoarea unitară a unei staţii de încărcare pentru vehicule electrice este de 123.067,50 lei (fără TVA), respectiv 25.000 de euro (fără TVA). Rata de finanţare din PNRR este de 100%. În ultimii doi ani, municipiul Oradea a achiziţionat 20 de tramvaie şi 22 de autobuze noi şi a inaugurat linia nouă de tramvai dintre Calea Aradului - Ceyrat - Cantemir. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.