Oraşul din România care a scăpat complet de COVID, inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene: „Este ideal pentru slow, stress-free tourism"

Postat la 16 iunie 2020 68498 afişări

Oraşul din România care a scăpat complet de COVID, inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene: „Este ideal pentru slow, stress-free tourism"

Oraşul Oradea a fost inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene ale anului de către Asociaţia European Best Destinations. Este al doilea din România la această categorie, după Sibiu.

European Best Destinations este o platformă care promovează cultura şi turismul european, în colaborare cu unele dintre cele mai mari asociaţii de turism din Europa şi EDEN Network.

Platforma joacă un rol important în promovarea Europei ca destinaţia turistică nr. 1 în lume şi a devenit, în timp, locul de întâlnire al marilor birouri de turism şi al turiştilor care doresc să exploreze continentul.

Totodată, platforma conduce cele mai reprezentative competiţii din sectorul turismului european, colaborând cu Comisia Europeană în vederea promovării turismului sustenabil.

„După o perioadă de timp dificilă, în care ai stat acasă, este timpul să călătoreşti din nou şi să-ţi schimbi starea de spirit. Dacă te întrebi unde să pleci, răspunsul este Oradea! Oraşul se numără printre cele mai sigure dar deopotrivă frumoase destinaţii europene. Datorită unei serii de măsuri luate de autorităţi, Oradea a devenit astfel una din destinaţiile europene puţin afectate de noul coronavirus”, arată reprezentanţii European Best Destinations.

Motivul pentru care Oradea a fost inclusă în topul celor mai sigure destinaţii europene îl reprezintă măsurile de prevenţie a răspândirii infecţiei cu COVID-19 luate la nivelul oraşului. Printre acestea se numără desemnarea unui spital dedicat luptei împotriva COVID-19, care deserveşte exclusiv cazurile confirmate sau suspecte de infectare cu noul coronavirus, realizarea de teste real time PCR şi cele de tip pooling pentru depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus, dezvoltarea unui protocol cu măsuri de siguranţă şi proceduri de urmat în situaţii de urgenţă, pentru unităţile HoReCa. De asemenea, s-a dispus şi instituirea unor măsuri de siguranţă şi prevenţie în mijloacele de transport public şi instituţiile publice dar şi asigurarea de măşti pentru locuitori şi termometre contactless pentru companii, la preţ de achiziţie.

În topul celor mai sigure destinaţii europe mai figurează Sibiu, dar şi Tbilisi şi Batumi (Georgia), Corfu şi Preveza (Grecia), Cavtat, Rjeka şi Zagreb (Croaţia), Insulele Madeira şi Azore (Portugalia), Viena (Austria) sau Varşovia (Polonia).

Oradea este considerată una din cele mai frumoase destinaţii de pe continent şi o destinaţie ideală pentru „slow, stress-free tourism”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
destinatii,
europene

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.