LIVE: ZF Ecosistemul Marketplace: Cum să faci un brand pentru călătorii urbani? O discuţie cu Dorin Ţambrea, fondator Urban Bag

Oraşul din România care a demonstrat că se poate. Aici se construieşte un spital ultramodern, în valoare de 30 de milioane de euro, din fonduri europene

Autor: Petru Mazilu Postat la 02 noiembrie 2020 404 afişări

Oraşul din România care a demonstrat că se poate. Aici se construieşte un spital ultramodern, în valoare de 30 de milioane de euro, din fonduri europene

În oraşul Oradea se va construi un spital ultramodern, cu fonduri europene. Unitatea medicală va avea 280 de locuri şi va costa aproximativ 30 de milioane de euro. Printre altele, noul spital va avea 100 de paturi pentru secţia de Boli Infecţioase dar şi o rezervă de 50 de paturi în conservare

Spitalul modern se va construi pe un teren de 2,5 hectare de pe strada Vlădeasa, care în prezent se află în proprietatea Consiliului Judeţean Bihor şi care urmează să fie transferat municipiului Oradea.

„Avem nevoie de un spital nou, care să rezolve problemele pe care le avem astăzi încă nerezolvate în Oradea şi împreună am căutat un amplasament pe care să-l punem la dispoziţia municipalităţii în vederea construirii spitalului. Am identificat amplasamentul pe strada Vlădeasa şi, la jumătatea străzii, pe un teren care astăzi este în proprietatea Consiliului Judeţean Bihor, dar care a ţinut de unităţile militare în anii anteriori. Vom pune acest amplasament la dispoziţia Primăriei Oradea pentru a construi pe proprietatea menţionată acest spital, pe o suprafaţă de 2.5 ha, care va fi transferată în cursul acestei luni Primăriei Oradea. Urmează ca Primăria şi spitalele să realizeze această investiţie importantă pentru orădeni. Angajamentul Consiliului Judeţean va fi că în prima şedinţă vom transfera terenul Primăriei Oradea”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan.

Spitalul va avea 280 de locuri, valoarea estimată a proiectului fiind de 30 de milioane de euro. Studiul de fezabilitate se va finaliza până la sfârşitul acestui an, finanţarea urmând să fie făcută din fonduri europene.

„Vreau să mulţumesc dlui Ilie Bolojan pentru această iniţiativă şi că va supune Consiliului Judeţean transferul celor 2,5 ha de teren Primăriei Oradea. Consider că această locaţie este una potrivită pentru construirea unui spital nou în municipiu. Primăria Oradea, după preluarea acestui teren, se va ocupa efectiv de demolarea clădirilor abandonate din spate şi, împreună cu Spitalul Judeţean şi cu Spitalul Municipal, vom finaliza studiile de prefezabilitate şi fezabilitate pentru realizarea acestui proiect. În acelaşi timp, colegii mei din cadrul DMPFI vor căuta soluţii pentru finanţarea din fonduri europene a acestui spital”, a explicat primarul oraşului Oradea, Florin Birta.

Noul spital va avea două secţii pentru bolile infecţioase.

„Spitalul va cuprinde două secţii de boli infecţioase: 100 de paturi, 50-50, dar şi o rezervă de 50 de paturi în conservare pentru situaţii epidemice. Totodată, va fi şi o secţie de pneumologie cu 100 de paturi, cu 30 de tuberculoză, pentru că noua construcţie va cuprinde toate acele condiţii necesare tratării pacienţilor cu boli transmisibile, cum este şi tuberculoza sau alte boli infecţioase. Spitalul va fi o clădire care va corespunde tuturor cerinţelor secolului XXI, saloane de maximum 2 paturi, presiune negativă, în aşa fel încât ca transmiterea aerogenă a virusurilor sau bacteriilor să nu aibă loc şi toate cele necesare ca actul medical să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”, a spus managerul Spitalului Judeţean Oradea, Gheorghe Carp.

De asemenea, noul spital va avea o secţie proprie de terapie intensivă, o secţie proprie de imagistică, precum şi computer tomograf şi aparat radiologic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spital,
investiţie,
unitate

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.