Oraşul din România care a decis desfiinţarea Poliţiei Locale: „Nu prea îşi avea rostul"

Autor: Ilinca Nazarie Postat la 30 noiembrie 2019 500 afişări

Oraşul Darabani din judeţul Botoşani a decis desfiinţarea Poliţiei Locale. Pirmarul declară că Poliţia Locală „nu prea îşi avea rostul" în Darabani şi că acum face economii la bugetul local.

Desfiinţarea Poliţiei Locale din Darabani a fost decisă la ultima şedinţă a Consiliului Local.

Primarul Liviu Hrimiuc a declarat, pentru MEDIAFAX, că este vorba mai mult de o reorganizare, iar cei şase angajaţi ai Poliţiei Locale vor deveni agenţi de pază.

„E o reorganizare, nu îşi pierde nimeni locul de muncă, or să rămână agenţi de pază. O să devină mai eficienţi în situaţia în care vor deveni personal contractual. Poliţia Locală nu prea îşi avea rostul în oraşul nostru. Cei şaşe vor fi angajaţi ai Primăriei, doar că li se va schimba statutul”, a spus Liviu Hrimiuc.

Întrebat care e logica desfiinţării Poliţiei Locale, dacă angajaţii îşi vor păstra atribuţiile, Liviu Hrimiuc a răspuns că face economie: „Una e să fii poliţist local şi alta e să fii agent de pază. În primul rând facem ceva economii la bugetul local. Am făcut un calcul, dar nu am datele în faţă, nu pot să vă spun ce economii vom face".

Pentru a fi pusă în aplicare este necesară o aprobare de la Prefectura Botoşani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
darabani,
politia locala,
desfiintare,
botosani,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.