Oraşul cu cele mai ieftine locuinţe din România. O garsonieră la 10.000 de euro! 5,000 de apartamente fără proprietar

Postat la 29 octombrie 2017 2087 afişări

Preţul apartamentelor din Reşiţa porneşte de la 10 mii de euro şi nu depăşeşte 50 de mii. Proprietarii de apartamente nu cer mai mult de 400 de euro pe metru pătrat.

Oraşul cu cele mai ieftine locuinţe din România. O garsonieră la 10.000 de euro! 5,000 de apartamente fără proprietar

„E un oraş mort, de-aia. Tinerii or plecat, cine să mai cumpere apartamente?”

„Lumea nu are bani să îşi cumpere apartamente şi de aceea nu se cumpără.”

Marius Blondea, economist: „Locuri de muncă sunt puţine, salariile sunt foarte mici, care contează foarte mult. Salariile sunt undeva la minimum pe economie se plăteşte în cele mai multe cazuri şi ăsta e unul dintre factori.”

Autorităţile locale susţin că sunt şi avantaje.

Ioan Popa, primarul Reşiţei: „Este în curs de realizare o investiţie în parcul industrial, o fabrică a unei societăţi comerciale, a doua ca număr de angajaţi în România, peste 10 mii de angajaţi. Acest lucru va crea posibilitatea celor care vin în oraş să-şi achiziţioneze apartamente la preţ mic.”

În Reşiţa, potrivit datelor primăriei, sunt aproximativ 5000 de apartamente fără proprietar, scrie Digi24.ro

În Zalău, preţul apartamentelor porneşte de la aproximativ 15.000 de euro pentru garsoniere. Cu greu apar locuinţe mai scumpe de 35 de mii de euro.

Bianca Şomlea, reporter Digi24: „Zalăul este unul dintre oraşele cu cele mai ieftine apartamente. Preţul mediu pe metrul pătrat este undeva la 500 de euro. Asta înseamnă că o persoană interesată poate să achiziţioneze un apartament cu două camere la 22.000 de euro sau poate chiar mai puţin.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.