La doi ani de la COLECTIV, în România pot fi trataţi simultan doar 19 oameni care au suferit arsuri grave/ Cel mai mare Centru de Mari Arşi AŞTEAPTĂ încă aparatura

Postat la 28 octombrie 2017 64 afişări

Mai puţin de 20 de persoane care au suferit arsuri grave pot fi tratate, în acest moment, în România, toate locurile fiind disponibile în Bucureşti, iar acest lucru se întâmplă pentru că, în ţară, birocraţia, lispa aparaturii sau pur şi simplu nepăsarea au făcut ca centrele să fie „aproape gata”.

La doi ani de la COLECTIV, în România pot fi trataţi simultan doar 19 oameni care au suferit arsuri grave/ Cel mai mare Centru de Mari Arşi AŞTEAPTĂ încă aparatura

La fix doi ani de la incendiul din Clubul „Colectiv”, spitalele româneşti pot trata doar 19 mari arşi, numărul acestora fiind cu cinci mai mic faţă de cel din noaptea tragediei.

O lecţie. Asta ar fi trebuit să fie incediul din 30 octombrie 2015. Totuşi, realitatea contrazice această idee. Şi asta pentru că doar în Capitală pot fi tratate acest cazuri, în timp ce alte centre din ţară aşteaptă studii de fezabilitate sau pur şi simplu un răspuns ferm de la autorităţile centrale.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în momentul incediului din clubul „Colectiv”, la nivel naţional existau doar 24 de paturi pantru mari arşi, toate fiind în Bucureşti. Dintre acestea, 10 erau la Spitalul de Arşi, 10 la Spitalul pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, două locuri sunt la Spitalul Central Militar „Carol Davila” şi alte două la Spitalul „Agrippa Ionescu”. Un număr cu mult sub nevoile României, cu atât mai puţin în faţa unor astfel de dezastre.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.