Oraşul care nu se mai opreşte din dezvoltare tocmai a anunţat un nou proiect de anvergură. Acesta îşi face parc fotovoltaic de milioane de euro din bani europeni

Autor: Laura Buciu Postat la 08 februarie 2024 15124 afişări

Oraşul care nu se mai opreşte din dezvoltare tocmai a anunţat un nou proiect de anvergură. Acesta îşi face parc fotovoltaic de milioane de euro din bani europeni

Au fost primite opt oferte pentru realizarea parcului fotovoltaic din zona Arena Oradea. Centrala electrică fotovoltaică se realizează din fonduri europene. Valoarea estimată a contractului este de aproape 10 milioane de lei fără TVA.

Centrala electrică fotovoltaică de lângă Arena Oradea se realizează din fonduri europene. Proiectul a fost depus depus de către Direcţia Management Proiecte Internaţionale în cadrul „Programul pentru energie în România" şi este finanţat prin Mecanismele financiare SEE şi Norvegia 2014‐2021.

Investiţia constă în realizarea unei centrale electrice fotovoltaice amplasate în parcarea de pe strada Traian Blajovici, destinată în special autoconsumului de energie electrică prin alimentarea cu energie electrică a staţiei termice geotermale (STG) şi a staţiilor de încărcare auto aparţinând Sălii Polivalente.

Pentru realizarea investiţiei, se propune un sistem de module fotovoltaice montate pe o structură metalică fixă, cu fundaţii de beton, orientate spre sud-est, sud-vest, la un unghi de înclinaţie de 10°, grupate în şiruri, care vor fi conectate la invertoare de 20 kVA, distribuite, după o configuraţie definitivată de către proiectant, care să acopere parţial baza de consum de energie electrică a Staţiei Termice Geotermale, realizată în vecinătatea Săli Polivalente, în timpul zilei.

Astfel, conform dimensionărilor realizate se vor instala un număr de aproximativ 1.480 de module fotovoltaice, cu o putere totală instalată de aproximativ 858,40 kWp, care vor deservi atât parcarea cât şi Sala Polivalentă.

Pentru realizarea parcului fotovoltaic din zona Arena Oradea au fost depuse opt oferte: patru ofertanţi unici şi patru asocieri de firme. Valoarea estimată a contractului este de 9.982.337,42 lei fără TVA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parc,
fotovoltaic,
centrală

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.