Oraşul care este în topul mondial al oraşelor inovatoare, alături de Bucureşti. Clujul a dispărut din clasament

Postat la 05 decembrie 2019 138 afişări

Oraşul care este în topul mondial al oraşelor inovatoare, alături de Bucureşti. Clujul a dispărut din clasament

Timisoara urca 36 de pozitii pana pe locul 394 in clasamentul global al Inovatiei Oraselor. Bucurestiul a retrogradat cateva pozitii. Sunt singurele orase din Romania prezente in acest top in 2019.

Potrivit organizatiei neguvernamentale INACO – Initiativa pentru Competitivitate, conditiile pe care le ofera Bucurestiul pentru transformarea unei idei inovatoare intr-o inovatie aplicata cu succes, la nivel regional sau global, claseaza orasul pe locul 171 la nivel mondial. In schimb, Timisoara urca 36 de pozitii si ajunge pe locul 394 in lume, dar Cluj-Napoca lipseste din topul celor mai inovatoare 500 de orase ale lumii in raportul global „Innovation Cities 2019„, publicat de 2thinknow, si preluat de Forumul Economic Mondial.

Clasamentul poate fi consultat AICI.

Inaintea oraselor din Romania se afla capitale din regiunea noastra, precum Praga, pe locul 61 (urcare de doua locuri), Budapesta – locul 79 si Varsovia – locul 114, scrie opiniatimisoarei.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
clasament,
mondial,
top,
disparitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.