Oraş medieval neatins de modernitate de mai bine de 600 de ani - GALERIE FOTO

Postat la 07 iulie 2016 1007 afişări

Situat de-a lungul fluviului Tuo Jiang, oraşul antic Fenghuang este neschimbat de sute de ani. Locul este extrem de bine conservat, „neatins de modernitate”. Oraşul şi-a păstrat amplasarea şi aparenţa originală din timpul dinastiilor Ming din secolul 14 şi Qing din secolul 17, până în zilele noastre. Aici sunt conservate peste 200 de clădiri, un număr de 30 de străzi, dar şi zidurile străvechi ale oraşului, turnurile de la poarta de intrare, stâncile, fântânile, podurile sau templele.

Oraşul este înconjurat de turnuri de apărare impunătoare, porţi imense şi clădiri rezidenţiale. Zecile de alei pavate cu lespezi de piatră traversează oraşul, purtând vizitatorii pe urmele paşilor făcuţi de generaţiile întregi de locuitori care au ales să trăiască în această zonă plină de armonie şi pace. Casele sunt din lemn, situate pe picioroange de-a lungul râului, iar pădurile seculare de la poalele muntelui ne duc către o lume „îngheţată în timp”. Viaţa aici decurge într-un alt ritm, oamenii trăiesc după alte reguli, diferite faţă de noi, de cei care trăim zilnic în societăţi bazate doar pe consum.

De la invazia poporului Maio, în anul 1795, şi până la cea a Getun din 1937, niciunul dintre zecile de războaie purtate în regiune nu au afectat aşezarea. Chiar şi în timpul războiului de rezistenţă împotriva invaziei japoneze, oraşul Fenghuang nu a avut de suferit, acesta nefiind afectat de bombardamente, lucru ce a dus la păstrarea intactă şi a unei comori culturale inestimabile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
conservare,
timp,
antic,
cladiri,
invazie
/actualitate/oras-medieval-neatins-de-modernitate-de-mai-bine-de-600-de-ani-galerie-foto-15519353
15519353
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.