Orange ar putea vinde active din Africa şi Orientul Mijlociu ca să finanţeze operaţiunile din Europa

Autor: Florentina Dragu Postat la 09 octombrie 2014 49 afişări

Compania franceză Orange ar putea lansa o ofertă publică iniţială pentru activele din Africa şi Orientul Mijlociu prin care să atragă fonduri pentru consolidarea operaţiunilor din Europa, relatează Bloomberg.

Planul este în faza incipientă, iar Orange nu a stabilit încă detaliile privind valoarea fondurilor care ar putea fi atrase sau data lansării ofertei, potrivit unui purtător de cuvânt al operatorului de telefonie.

Orange se confruntă cu o lipsă de lichidităţi, ca urmare a tarifelor reduse în contextul unei competiţii acerbe pe piaţa europeană, iar vânzarea participaţiilor pe care le deţine la companii de telefonie din Africa şi Orientul Mijlociu i-ar oferi fonduri suficiente pentru a reduce datoriile şi a face noi achiziţii.

Operatorul de telecomunicaţii a vândut în ultimii ani o serie de active din Republica Dominicană şi Elveţia, iar CEO-ul Stephane Richard a declarat recent că Orange doreşte să îşi extindă prezenţa pe pieţele din Europa, precum Spania şi România. Luna trecută, compania a înaintat o ofertă de cumpărare de 3,4 miliarde de euro furnizorului spaniol de Internet şi telefonie mobilă Jazztel.

Vânzările Orange în Africa şi Orientul Mijlociu au crescut cu 9%, la 1,1 miliarde de euro, în trimestrul trecut, faţă de un declin de 4,2% înregistrat în Franţa, cea mai mare piaţă a companiei de telefonie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ORANGE,
IPO,
AFRICA
/actualitate/orange-ar-putea-vinde-active-din-africa-si-orientul-mijlociu-ca-sa-finanteze-operatiunile-din-europa-13374438
13374438
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.