Oprea: Rareş Bogdan continuă dezinformarea şi minciuna doar pentru a masca neputinţa colegilor lui

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 februarie 2023 37 afişări

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, susţine că liberalii sunt vinovaţi pentru faptul că OMV nu va plăti taxa de solidaritate: „Rareş Bogdan continuă dezinformarea şi minciuna doar pentru a masca neputinţa colegilor lui”.

Oprea: Rareş Bogdan continuă dezinformarea şi minciuna doar pentru a masca neputinţa colegilor lui

„Rareş Bogdan a primit un nu de la cancelarul austriac Nehammer, precum un pumn în faţă, dar fără mănuşă de catifea. Ca oricare politician <versat> a scos repede batistuţa pentru a şterge urmele eşecului şi s-a cocoţat rapid pe valul revoltei resimţite de români la auzul nedreptăţii pe care Austria a comis-o contra României. Nedreptatea nu-ului exprimat de guvernul austriac la votul pentru accederea românilor în spaţiul Schengen a fost resimţit ca o ofensă de fiecare dintre noi. Rareş Bogdan a aplicat tactica <focul la ei> şi a anunţat boicotul, doar pentru ca românii să uite insuccesul dreptei şi al lui personal, ca stindard al europarlamentarilor liberali. Fumigena nu l-a ajutat, românii nu uită şi înteleg foarte bine responsabilităţile fiecăruia”, scrie pe Facebook radu Oprea.

Social-democratul afirmă că Rareş Bogdan „aruncă o nouă petardă pentru că tot dreapta a ratat şi taxarea companiilor care au realizat profituri extraordinare pe seama noastră”.

„În loc să îl întrebe pe colegul lui, ministrul energiei, Virgil Popescu, de ce a eşuat la negocierea regulamentului european care impune limitele pentru care compania OMV plăteşte sau nu taxa de solidaritate, dă vina pe ministerul finanţelor publice. Sunt sigur că domnul Rareş Bogdan nu este ignar şi înţelege foarte bine ce este un Regulament european şi cum se aplică el. Faptul că posibilitatea de intervenţie a oricărui Stat Membru este extrem de mică. În acest caz, al aplicării Regulamentului 1854/2022, Comisia Europeană răspunde clar că nu este nicio greşelă şi că procentul de 75% este minimul posibil, iar cele cinci activităţi europene sunt preluate corect în codurile CAEN. Deci, Rareş Bogdan continuă dezinformarea şi minciuna doar pentru a masca neputinţa colegilor lui, sau poate pentru a atrage atenţia asupra lor dacă vor urma schimbări”, încheie Oprea.

Rareş Bogdan i-a cerut lui Adrian Câciu să explice motivul pentru care în transpunerea reglementărilor europene în legislaţia românească Ministerul Finanţelor a omis să introducă un cod CAEN astfel încât să plătească şi OMV taxa de solidaritate în ţara noastră: „Cineva trebuie să răspundă”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oprea,
bogdan,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.