Oprea: Câţiva suporteri unguri au spart geamul unui autoturism cu români. Peste 12.000 de forţe de ordine, mobilizate în ţară pentru meciul România-Ungaria

Autor: Otilia Ciocan Postat la 11 octombrie 2014 35 afişări

Câţiva suporteri unguri au spart geamul unui autoturism în care se aflau români, la Comarnic, iar alţii, care erau băuţi, au fost sancţionaţi contravenţional după ce au tulburat ordinea publică, la Miercurea Ciuc, a anunţat, sâmbătă, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Suporterii care au spart geamul maşinii cu români au fost identificaţi, iar Poliţia va aplica, faţă de ei, măsurile legale, a adăugat Oprea, într-o declaraţie de presă despre măsurile privind meciul de fotbal România-Ungaria.

Ministrul a precizat că sâmbătă a existat şi un incident în care au fost implicaţi doi suporteri români. Aceştia au fost sancţionaţi pentru că au aruncat cu petarde, la Gara de Nord din Bucureşti.

"Din partea autorităţilor române nu va exista nicio toleranţă faţă de încălcarea legii, iar acest lucru a fost transmis din timp, inclusiv autorităţilor din Ungaria şi reprezentanţilor suporterilor unguri. Aceeaşi atitudine fermă o vom avea şi faţă de suporterii români care depăşesc limitele legii sau care vor încerca să incite la violenţă", a subliniat Gabriel Oprea.

Potrivit lui Oprea, peste 12.000 de jandarmi, poliţişti şi poliţişti de frontieră sunt mobilizaţi, la nivel naţional, pentru a asigura ordinea şi siguranţa publică în contextul meciului România-Ungaria.

Misiunea acestora "se va încheia abia în momentul în care ultimii suporteri unguri vor ieşi din ţară, în această noapte, iar cei români vor ajunge la casele lor", a mai spus ministrul Afacerilor Interne.

Gabriel Oprea a mai precizat că, în afara fanilor veniţi cu trenul, alţi circa 1.200 de suporteri unguri au ales să vină în Capitală, pentru meci, cu autocarul.

Referitor la decizia de a conduce suporterii maghiari direct la stadion, într-un Fan Zone dedicat, ministrul Afacerilor Interne a spus că aşa se întâmplă "peste tot în Europa şi inclusiv în Ungaria, (...) la un asemenea meci de fotbal".

Partida România-Ungaria este programată sâmbătă, de la ora 19.00, pe Arena Naţională.

Fanii unguri au fost implicaţi în incidente la precedentul meci România-Ungaria, jucat la Bucureşti în 6 septembrie 2013. Atunci, ei au fost recalcitranţi la Gara de Nord, unde au folosit fumigene şi au încercat să forţeze dispozitivele de ordine, dar şi în Centrul Istoric, după ce s-au arătat deranjaţi de prezenţa echipelor de filmare ale televiziunilor de ştiri. Potrivit Jandarmeriei, 16 suporteri unguri au primit ulterior o interdicţie de un an pe stadioane.

În unele incidente au fost implicaţi şi suporteri români, în majoritate ai echipelor bucureştene. Unii dintre aceştia au aruncat cu pietre asupra autobuzelor care duceau fanii unguri la stadion, iar alţii, nemulţumiţi de interzicerea accesului cu băuturi alcoolice pe Arena Naţională, au agresat forţele de ordine. De asemenea, jandarmii au dejucat intenţia unor suporteri rapidişti, stelişti şi dinamovişti de a se bate între ei după terminarea meciului, 41 dintre aceştia fiind duşi la Poliţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUPORTERI,
INCIDENTE,
/actualitate/oprea-cativa-suporteri-unguri-au-spart-geamul-unui-autoturism-cu-romani-peste-12-000-de-forte-de-ordine-mobilizate-in-tara-pentru-meciul-romania-ungaria-13377316
13377316
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.