Opinie Iulian Anghel, ZF: Despre legi şi despre bunul plac

Postat la 04 ianuarie 2013 12 afişări

Federaţia Rusă i-a acordat cetăţenie actorului francez Gerad Depardieu. Supărat pe taxele pe care le plăteşte în Franţa, Depardieu a ameninţat cu “exilul fiscal” şi l-a obţinut.

Întâi a zis că pleacă în Belgia. Dar Belgia l-a anunţat că nu-i poate acorda cetăţenie întrucât nu îndeplineşte condiţiile legale - să fi stat un anume timp în această ţară. Dar în Rusia e altfel. "Dacă Gerard vrea un paşaport rusesc atunci afacerea e încheiată" spunea Vladimir Putin la 20 decembrie. Ieri Kremlinul a anunţat că preşedintele rus a semnat decretul prin care Depardieu primeşte cetăţenia rusă. Nu spune dacă a semnat şi un decret prin care Depardieu nu mai plăteşte impozit pe venit. Înainte de a se "exila" fiscal, Depardieu s-a întâlnit cu preşedintele Franţei Francois Hollande. Preşedintele nu i-a putut acorda o derogare fiscală pentru că Franţa rămâne, totuşi, măcar pe hârtie, ţara "libertăţii, egalităţii şi fraternităţii". Belgia nu i-a putut acorda cetăţenie ("la Belgique refuse d etre le buc emissaire") pentru că nu putea să-şi încalce propriile-i reguli chiar şi atunci când este vorba despre unul dintre cei mai cunoscuţi şi mediatizaţi actori în viaţă.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinie,
iulian anghel,
zf,
rusia,
exil fiscal
/actualitate/opinie-iulian-anghel-zf-despre-legi-si-despre-bunul-plac-10427751
10427751
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.