Opinie Dragoş Damian, Terapia Cluj: Criza de medici de acum? Eu spun că va fi mai rău când 4 milioane de ”decreţei” vor deveni pacienţi

Postat la 24 iunie 2019 175 afişări

Prietenul lui Cristian Hostiuc (n.Red. opinia publicată pe 23.06.2019) realizeaza probabil din ce in ce mai mult ca operatorii privati isi fura singuri caciula preferand sa recruteze specialistii pregatiti in public, fara sa isi asume sa pregateasca medici specialisti (prin rezidentiat) in clinicile proprii - crescand astfel numarul si oferta de medici specialisti.

Opinie Dragoş Damian, Terapia Cluj: Criza de medici de acum? Eu spun că va fi mai rău când 4 milioane de ”decreţei” vor deveni pacienţi

Asa au facut cu lejeritate toate clinicile private –  au luat medici din sistemul public, gata pregatiti, cu tot cu pacienti, tintele fiind anumite specialitati, depletand de salariati sistemul public. Apoi, cresterile salariale din public din 2018 au dus la stoparea temporara a migratiei, pana ce privatii vor creste la randul lor salariile (de fapt culmea cresterilor salariale din sistemul sanitar este ca au plecat angajati din farma in sistemul sanitar, salariile au devenit comparabile dar avantajul este ca nu ai nici tinte, nici indicatori).

Astfel ca se joaca un ping-pong neproductiv in a se transfera jucatori intre public si privat, fara vreo sansa de stabilizare – acesta este si motivul pentru care toti cei interesati impiedica o lege gen “sau la stat sau la privat”. Caz similar cu reclamatiile IT-istilor ca isi fura unii altora angajatii, fiind obligati la cresteri salariale nesustenabile. Nesustenabil va deveni si sistemul sanitar care a bagat 2 miliarde de lei in salarii, fara sa ii aiba.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medici,
pacienti,
cluj,
criza,
dragos damian

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.