Operaţiunile de căutare a MH370, cele mai scumpe din istoria aviaţiei

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 10 aprilie 2014 70 afişări

Căutarea avionului MH370, dispărut în urmă cu 34 de zile, va deveni în curând cea mai scumpă operaţiune de acest gen din istoria aviaţiei.

Operaţiunile de căutare a MH370, cele mai scumpe din istoria aviaţiei

Cu 26 de ţări care contribuie cu avioane, nave, submarine şi sateliţi, costurile sunt estimate a trece de 100 de milioane de dolari, relatează Reuters. După o lună de căutări, costurile au depăşit 50 de milioane de euro, depăşind astfel valoare totală a anchetei privind zborul AF447 al Air France, prăbuşit în 2009. În acel caz, ancheta a durat aproape doi ani.

Suma prezentată oficial nu include însă echipamentele puse la dispoziţie de Marea Britanie, Franţa, Noua Zeelandă sau Corea de Sud. Întrebat de jurnalişti la cât estimează costurile finale, Angus Houston, conducător al operaţiunilor, a răspuns scurt: "E vorba de foarte mulţi bani."

Australia susţine cea mai mare parte a cheltuielilor, dat fiind faptul că zona vizată se află în Oceanul Indian. Costurile de operare a echipamentelor se ridică la peste un milion de dolari pe zi, însă jurnaliştii australieni se aşteaptă ca la finalul căutărilor celelalte state implicate să returneze o parte din bani guvernului de la antipozi.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/operatiunile-de-cautare-a-mh370-cele-mai-scumpe-din-istoria-aviatiei-12447082
12447082
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.