LIVE: EDIŢIE SPECIALĂ - MEET THE CEO - Care sunt motivele pentru care România este una dintre cele mai importante pieţe pentru BAT?

ONU: Încetarea focului în Gaza este „o chestiune de viaţă şi de moarte pentru milioane de oameni”

Autor: Petru Mazilu Postat la 31 octombrie 2023 15 afişări

Încetarea urgentă a focului în Gaza este „o chestiune de viaţă şi de moarte pentru milioane de oameni", afirmă un înalt oficial ONU.

ONU: Încetarea focului în Gaza este „o chestiune de viaţă şi de moarte pentru milioane de oameni”

Avertismentul a venit de la Phillipe Lazzarini, şeful agenţiei ONU pentru refugiaţii palestinieni, şi a fost făcut după ce depozitele agenţiei au fost jefuite.

El a declarat că o nouă prăbuşire a ordinii civile „va face extrem de dificilă, dacă nu chiar imposibilă, continuarea activităţii celei mai mari agenţii ONU din Gaza", potrivit Sky News.

Lazzarini a prezentat un raport în faţa Consiliului de Securitate şi a descris o imagine dezastruoasă a situaţiei umanitare din Gaza.

El a spus că „cele câteva convoaie" care au intrat în Gaza prin punctul de trecere Rafah din Egipt în ultimele zile „nu reprezintă nimic în comparaţie cu nevoile a peste 2 milioane de persoane blocate în Gaza".

Sistemul în vigoare pentru ajutoarele din Gaza este sortit eşecului „dacă nu există voinţă politică pentru a face ca fluxul de provizii să fie semnificativ şi să corespundă nevoilor umanitare fără precedent", a precizat Lazzarini.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
onu,
gaza,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.