ONU: Încă patru milioane de sirieni vor fugi din calea războiului în 2014

Postat la 08 octombrie 2013 34 afişări

Alţi peste patru milioane de sirieni vor fugi din calea războiului în 2014, potrivit unor estimări ONU publicate de presă şi confirmate de către Naţiunile Unite pentru AFP.

ONU: Încă patru milioane de sirieni vor fugi din calea războiului în 2014

 Din acest număr, estimat la 4,25 de milioane, aproximativ două milioane de persoane ar urma să devină refugiaţi - în comparaţie cu un total prevăzut la sfârşitul lui 2013 să atingă 3,2 milioane de refugiaţi de la începutul conflictului, în martie 2011 -, în timp ce alte 2,25 de milioane se vor deplasa în interiorul ţării - în prezent există deja 4,25 de milioane de persoane deplasate -, potrivit unui document publicat de ONU în cadrul unei reuniuni a unor organizaţii umanitare care a avut loc pe 26 septembrie la Amann.

Potrivit documentului, Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a anunţat în cadrul reuniunii că "scenariul cel mai probabil" în 2014 este o "escaladare a conflictului, o perturbare a serviciilor esenţiale şi o erodare şi mai mare a mecanismelor de ajutorare", însoţite de o creştere a ameninţării la adresa lucrătorilor umanitari.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/onu-inca-patru-milioane-de-sirieni-vor-fugi-din-calea-razboiului-in-2014-11476519
11476519
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.