ONU adoptă prima rezoluţie pentru protejarea drepturilor persoanelor intersexuale

Autor: Tiberiu Sabo Postat la 04 aprilie 2024 14 afişări

Consiliul pentru Drepturile Omului al Naţiunilor Unite a votat joi pentru adoptarea unei rezoluţii menite să protejeze drepturile persoanelor intersexuale, prima iniţiativă de acest gen, pe care diplomaţii au descris-o ca fiind un moment de referinţă pentru apărarea drepturilor omului.

ONU adoptă prima rezoluţie pentru protejarea drepturilor persoanelor intersexuale

24 de ţări au votat în favoarea rezoluţiei, 23 s-au abţinut şi niciuna nu a votat împotriva rezoluţiei, relatează Reuters.

ONU a citat experţi care au declarat că 1,7% dintre copii se nasc intersexuali, definiţi ca având ”caracteristici sexuale care nu se potrivesc cu noţiunile clasice de bărbat sau femeie”.

Rezoluţia le-a solicitat statelor membre ONU ”să combată discriminarea, violenţa şi practicile dăunătoare împotriva persoanelor intersexuale", precum şi să le ajute să se bucure de cel mai înalt standard de sănătate fizică şi mentală.

De asemenea, sprin rezoluţie se solicită ca Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului să publice un raport care să examineze în detaliu legile şi politicile discriminatorii, actele de violenţă şi practicile dăunătoare împotriva acestor persoane în toate regiunile lumii.

"Adoptarea primei rezoluţii din istorie privind drepturile persoanelor intersexuale marchează un progres în domeniul drepturilor omului", a scris ambasadoarea americană Michèle Taylor pe platforma X.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
onu,
intersexuali,
rezoluţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.