LIVE: ZF REAL ESTATE by Storia.ro - Paradoxul pieţei de birouri

One United Properties investeşte 100 de milioane de euro într-un proiect imobiliar pe fosta platformă Automatica

Autor: Florin Casota Postat la 09 februarie 2018 1125 afişări

One United Properties, dezvoltator imobiliar, investeşte 100 de milioane de euro în fosta platformă Automatica, situată la intersecţia Bulevardului Mircea Eliade cu Calea Floreasca, aflată momentan în paragină. Compania va dezvolta un proiect multifuncţional compus dintr-un proiect rezidenţial exclusivist – One Mircea Eliade, precum şi o clădire de birouri reprezentativă – One Tower.

One United Properties investeşte 100 de milioane de euro într-un proiect imobiliar pe fosta platformă Automatica

Zona comercială va fi dezvoltată de Auchan România, iar întreaga dezvoltare este autorizată pentru o suprafaţă de 125.000 mp construiţi (73.000 mp supraterani şi 52.000 mp subterani).

Cele trei turnuri care se vor ridica în cadrul proiectului rezidenţial One Mircea Eliade vor însuma 250 de apartamente exclusiviste (2 turnuri P + 15, 1 turn P + 20), cu vedere spre Parcul Floreasca şi Lacul Floreasca.

Clădirea de birouri One Tower (P + 16) va avea 24.000 metri pătraţi închiriabili de spaţii de birouri clasa AAA.

Întreaga zonă va fi deservită de un spaţiu comercial modern, retail si food, dezvoltat de Auchan în locul fostei hale Ford, monument istoric care va fi restaurat şi integrat în noua dezvoltare.

Investiţia nu se va face numai în zona construită, ci şi în infrastructura rutieră şi în dezvoltarea a 1200 de locuri de parcare prevăzute pentru fluidizarea traficului.

Pe terenul unde se va demara noua investiţie imobiliară au funcţionat începând cu anul 1935 Uzinele Ford, singura linie de productie Ford din Europa de Est, care producea anual 2500 de automobile si camioane. Odată cu schimbarea regimului, în 1948, a preluat numele Automatica. După căderea comunismului, fabrica a intrat într-un con de umbră, iar de peste 20 ani proprietatea este în paragină.

Infrastructura va fi modernizată în cadrul unui proiect amplu desfaşurat de investitor. Astfel, Calea Floreasca va fi lărgită de la 4 la 6 benzi, respectiv o bandă suplimentară pentru fiecare sens de mers. Intersecţia Glynka - Floreasca va fi, de asemenea, reconfigurată pentru a îmbunătăţi condiţiile de trafic existente. O nouă soluţie de trafic va fi implementată în urma creării unei noi linii de decelerare dinspre Bulevardul Mircea Eliade, care va îmbunătăţi timpul de aşteptare la intersecţie şi va eficientiza sistemul de trafic -  solutie realizată prin donarea unei suprafeţe de teren de 1.100 mp de către One United Properties oraşului Bucureşti.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.