OMV Petrom, amendată pentru poluarea a 12 kilometri dintr-un râu din judeţul Argeş

Autor: Departamentul Corespondenţi Postat la 25 februarie 2015 60 afişări

Garda de Mediu Argeş a amendat cu 100.000 de lei compania OMV Petrom, iar Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea a sancţionat acelaşi operator cu 35.000 de lei, după ce râul Cotmeana a fost poluat pe o lungime de 12 kilometri din cauza unei avarii la o magistrală de transport ţiţei.

Potrivit unei informări date publicităţii marţi de Prefectura Argeş, compania OMV Petrom a fost amendată cu 100.000 de lei de către Comisariatul Gărzii de Mediu şi cu 35.000 de lei de către Administraţia Bazinală de Apă Argeş Vedea pentru deversarea de produse petroliere în apele râului Cotmeana, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, poluarea accidentală s-a produs duminică, 22 februarie, când o magistrală de transport ţiţei care trece prin zona localităţilor Cocu şi Poiana Lacului s-a spart, 300 de litri de petrol şi 30 de litri de apă sărată deversându-se din conducta administrată de OMV Petrom în apele râului Cotmeana.

Conform Prefecturii Argeş, poluarea s-a extins pe aproximativ 12 kilometri luciu de apă, iar scurgerea petrolului a fost stopată cu ajutorul a 15 baraje din material absorbant montate pe albia râului.

Autorităţile le recomandă localnicilor din Cocu, Poiana Lacului, Săpata şi Lunca Corbului să nu folosească apa din râul Cotmeana pentru adăpat animale sau pentru alte activităţi gospodăreşti până la depoluarea râului.

Prefectul de Argeş, Mihai Oprescu, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Argeş ca, după ce se va finaliza decontaminarea luciului de apă, să facă o analiză a calităţii apei din fântânile aflate în apropierea râului Cotmeana din zona poluată, pentru a şti dacă a fost afectată pânza freatică sau apa potabilă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OMV PETROM,
POLUARE,
AMENDĂ
/actualitate/omv-petrom-amendata-pentru-poluarea-a-12-kilometri-dintr-un-rau-din-judetul-arges-13888411
13888411
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.