OMV Petrom, amendat cu 100.000 de lei pentru poluarea de pe râul Cotmeana

Postat la 22 mai 2012 17 afişări

Compania petrolieră OMV Petrom a fost amendată cu 100.000 de lei de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu pentru poluarea cu ţiţei de pe râul Cotmeana, informează Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) într-un comunicat.

Potrivit documentului citat, poluarea s-a produs ca urmare a coroziunii unei conducte magistrale pe care era transportat ţiţei brut, conductă aparţinând companiei petroliere.

Poluarea a afectat trei kilometri din râul Cotmeana după ce din conductă s-au scurs aproximativ 400 de litri de apă sărată şi 500 de litri de ţiţei.

Potrivit Ministerului, echipele de intervenţie au reuşit să oprească extinderea poluării.

"O echipă de 30 de angajaţi ai OMV Petrom a intervenit pentru a opri pomparea ţiţeiului, a izolat zona afectată şi a executat zece baraje de retenţie a ţiţeiului şi zece filtre absorbante. În prezent se lucrează cu cinci utilaje pentru vidanjare, alături de echipe de pompieri şi angajaţi ai OMV", se arată în comunicatul citat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cotmeana,
OMV Petrom,
poluarea
/actualitate/omv-petrom-amendat-cu-100-000-de-lei-pentru-poluarea-de-pe-raul-cotmeana-9660287
9660287
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.