Omul de afaceri Nelu Iordache a fost arestat

Postat la 03 decembrie 2012 24 afişări

Omul de afaceri Nelu Iordache, reţinut sâmbătă de DNA în dosarul în care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad, delapidare, fals în înscrisuri şi spălare de bani, a fost arestat preventiv, duminică, de Tribunalul Bucureşti.

Instanţa a admis astfel propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventivă pentru 29 de zile a omului de afaceri. În aceste condiţii, Iordache va fi dus, duminică, înapoi în arest. Decizia instanţei nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti. Instanţa a anunţat hotărârea la câteva zeci de minute după ora 17.00, când a expirat ordonaţa de reţinere a lui Iordache, însă acesta nu a părăsit tribunalul, deşi era liber să plece, în aşteptarea deciziei. Apărarea lui Nelu Iordache a arătat la Tribunalul Bucureşti, înainte de anunţarea deciziei, că omul de afaceri nu poate fi acuzat de deturnare de fonduri europene, pentru că banii luaţi de acesta pentru proiectul din dosarul în care este cercetat au făcut parte din bugetul naţional al statului, şi nu din cel al UE.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
romstrade,
nelu iordache,
arest
/actualitate/omul-de-afaceri-nelu-iordache-a-fost-arestat-10362721
10362721
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.